1η παιδική έκθεση ζωγραφικής του 14ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας


Στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Σχολείου, λειτούργησε για πρώτη σχολική χρονιά εικαστικό εργαστήρι.

Εχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η παιδική έκθεση ζωγραφικής στο χώρο του σχολείου, όπου δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να παρουσιάσουν τα έργα τους, αλλά και στους μεγάλους να αφουγκραστούν τα μηνύματα των παιδιών.

Οι μικροί δημιουργοί κατέπληξαν τους πάντες με το ζωγραφικό τους ταλέντο και ομόρφυναν τους διαδρόμους του σχολείου με αριστουργήματα που φιλοτέχνησαν με την καθοδήγηση και τη συνεργασία της δασκάλας τους, τη ζωγράφο κα Κατερίνα Καραγιάννη, στο πλαίσιο των απογευματινών εξωσχολικών μαθημάτων της χρονιάς 2011-2012.

Την έκθεση επισκέφθηκαν συγγενείς και φίλοι των παιδιών και άφησαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο επισκεπτών. Επίσης, μέσα  σ’ αυτό το γιορτινό κλίμα έγινε και η απονομή αναμνηστικών βραβείων σε όλους τους μικρούς αξιοθαύμαστους καλλιτέχνες.

Τη γιορτή υποστήριξε με την παρουσία της η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σόνια Μητσιαρά και πολλοί από τους δασκάλους, οι οποίοι παρότρυναν όλους τους παριστάμενους για τη συνέχιση της προσπάθειας και την ανάπτυξη κι άλλων τέτοιων ενεργειών που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να βρεθούν, εκτός της σχολικής διδασκαλίας, και να δημιουργήσουν ομαδικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί ιδιαίτερα τη ζωγράφο κα Κατερίνα Καραγιάννη που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να γεμίσει το σχολείο με χρώματα και παιδικά γέλια. Ο ενθουσιασμός των παιδιών που συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήρι μπορεί να εκφράσει την επιτυχία αυτής της δημιουργικής ομαδικής δραστηριότητας περισσότερο από ό,τι χίλιες λέξεις.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Προηγούμενο άρθρο Αρχίζουν οι ετήσιες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με θέμα «Εσύ κι Εγώ – Εμείς»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κέντρου Υγείας Σοφάδων