Ειδήσεις

1ο IPA Nis – IPA Karditsa Friendship Cup


Μια σημαντική διεθνής διοργάνωση ξεκίνησε φέτος από την τοπική μας διοίκηση και την αντίστοιχη της πόλης Niš της Σερβίας. Στα πλαίσια των σχέσεων που αναπτύχθηκαν μετά την εκδρομή που πραγματοποιήσαμε ακριβώς πριν ένα χρόνο στην πολύ φιλική και όμορφη αυτή χώρα, αποφασίστηκε από κοινού από τις δύο τοπικές διοικήσεις η διοργάνωση ενός ετήσιου αθλητικού τουρνουά, εναλλάξ σε κάθε πόλη. Μετά από σχεδιασμό πολλών μηνών, το νερό μπήκε στο αυλάκι και το 1ο IPA NisIPA Karditsa Friendship Cup πραγματοποιήθηκε στο Niš και είναι πλέον παρελθόν, ενώ ο σχεδιασμός για το 2ο IPA NisIPA Karditsa Friendship Cup που θα γίνει στην Καρδίτσα το 2018 έχει ήδη αρχίσει.

Ο σχεδιασμός του τουρνουά είναι αυτό να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, δύο από κάθε χώρα, με τις διοργανώτριες τοπικές διοικήσεις φυσικά να παραμένουν σταθερές και τις άλλες δύο ομάδες να αλλάζουν. Σ’ αυτό το πρώτο τουρνουά από την Ελλάδα προσκλήθηκε και συμμετείχε η ομάδα της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτ. Θεσσαλίας, ενώ από τη σερβική πλευρά υπήρχαν δύο ομάδες από το Niš, η ομάδα της Αστυνομίας και αυτή της Χωροφυλακής. Οι δύο ελληνικές ομάδες αναχώρησαν από την Καρδίτσα την Τετάρτη 8 Μαρτίου και παρέμειναν στη Σερβία μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου 2016, απολαμβάνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή της παραμονής τους την υποδειγματική φιλοξενία των Σέρβων συναδέλφων και το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής που περιλάμβανε εκτός από τους αγώνες και πολλές ακόμη δραστηριότητες. Χαρακτηριστικά, η πολυάριθμη αποστολή έγινε με την άφιξη της δεκτή από το Διευθυντή της Αστυνομίας του Niš, κ. Ninoslav Mitic, ενώ στη συνέχεια μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της περιοχής Niška Banja, κ. Dejan Jovanovic, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως ο Δήμος του, που αποτελεί παραδοσιακό θερμαλιστικό προορισμό της Σερβίας, είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο Σοφάδων. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να δούμε το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της χώρας, σε μια ολοήμερη εκδρομή και να ανταμώσουμε με τον πρόεδρο του εθνικού τμήματος Dr. Nebojša Pantelić, ο οποίος μας καλωσόρισε και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι επισκεπτόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο τη χώρα του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η τοπική μας διοίκηση ξεπέρασε τις προσδοκίες, που ήταν χαμηλές λόγω των πολλών απουσιών βασικών παικτών από την αποστολή και κατάφερε πιάνοντας εξαιρετική απόδοση να νικήσει σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό τους Σέρβους της Αστυνομίας του Niš με σκορ 3-2, με τον Σάκη Καραγιάννη να βλέπει δίχτυα δύο φορές κα τον Αρχηγό Κώστα Τάντο να σκοράρει επίσης. Στον άλλο ημιτελικό οι πυροσβέστες έμειναν στο μηδέν, αφού δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους και τελικά ηττήθηκαν στα πέναλτι με 5-4. Στο μικρό τελικό οι πυροσβέστες ηττήθηκαν με 1-0, με αμφισβητούμενο πάντως πέναλτι. Στον τελικό του τουρνουά η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία, αν και η κόπωση του ταξιδιού και των άλλων δραστηριοτήτων ήταν πλέον εμφανής. Παρόλα αυτά έχασε ευκαιρίες να προηγηθεί έχοντας μάλιστα οριζόντιο δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και, ενώ όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθούμε στη διαδικασία των πέναλτι, μια στιγμιαία απροσεξία ήταν αρκετή για να χαθεί ο αγώνας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως δεν πτόησε τους αθλητές μας που γλέντησαν με την ψυχή τους τη συμμετοχή σε έναν τελικό διεθνούς τουρνουά. Οι αγώνες έγιναν στο γήπεδο της FK Mašinac, που είναι η κορυφαία γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αποστολή μας πλαισίωσε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σπηλιάς και επίτιμο μέλος μας, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο πρόεδρος και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΙΡΑ Τρικάλων κ.κ. Κώστας Θεοχάρης και Γιάννης Φλόκας, όπως και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων κ. Χρήστος Αναστασίου, καθώς και συνάδελφοι από τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, αλλά και ιδιώτες, φίλοι της ΙΡΑ.

Η τοπική μας διοίκηση επιθυμεί να ευχαριστήσει το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα, αλλά και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας για την υλική υποστήριξη που παρείχαν, όπως και την εταιρεία ΑΗΒ GROUP, με το πολυβραβευμένο μεταλλικό νερό «ΘΕΟΝΗ».

 

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Γεώργιος Ζαρχανής                                                               Νικόλαος Γούσιας

 

Προηγούμενο άρθρο Αντίσταση-Διεκδίκηση-Αγώνας: Ανύπαρκτα, αντ ΄ αυτών ημερίδα
Επόμενο άρθρο Ημερίδες του Δικτύου φορέων και πολιτών για την προστασία των Αγράφων