1.847 Καρδιτσιώτες ρύθμισαν τις οφειλές τους – Νέα παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου


Έληξε σήμερα Παρασκευή η προθεσμία υποβολής αίτησης στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στους Δήμους. Τα τελικά αποτελέσματα για την ανταπόκριση των Καρδιτσιωτών θα βγουν σε λίγες ημέρες οπότε και θα βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα. Πάντως όπως σημειώνουν αυτοδιοικητικοί, καταρχήν δεν είναι μόνο οι δήμοι που χρωστάνε, αλλά υπάρχουν πολύ μεγάλες οφειλές προς τους δήμους από πολίτες, φορείς, εταιρείες κλπ. Οι δήμοι επένδυσαν στη ρύθμιση αυτή, ελπίζοντας να διευκολυνθούν με ρευστό στη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχονται, περίοδος στην οποία έγιναν πολλές περικοπές στη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης.

 

Στον Δήμο Καρδίτσας

 

Όσον αφορά λοιπόν στον Δήμο Καρδίτσας, οι Καρδιτσιώτες που έσπευσαν να επωφεληθούν της ρύθμισης ήταν 1502 μέχρι 26 Μαϊου, όπου και επήλθε η πρώτη παράταση μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Στο διάστημα αυτό (ενός μήνα) 345 Καρδιτσιώτες επισκέφθηκαν τον Δήμο Καρδίτσας κάνοντας τις ανάλογες αιτήσεις, αριθμός ο οποίος ανέβηκε στις 1847. Το ποσό που ρυθμίστηκε συνολικά μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 3.686.914 εκ. ευρώ.

 

Δεύτερη παράταση μέχρι 15 Ιουλίου

 

Νέα παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έως τις 15 Ιουλίου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική τροπολογία της Νάντιας Βαλαβάνη κτατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.» Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η ημερομηνία αυτή «αποτελεί την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης». Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου στη ρύθμιση έχουν ανταποκριθεί 750.000 φυσικά πρόσωπα – κυρίως – και επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

Η παράταση δίνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ως «ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες  μηνύματα  πολιτών, που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία  εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες  φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη  στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται  στη τελική φάση».

Προηγούμενο άρθρο 1st Elite Training Basketball Camp στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Εγκρίθηκαν 16 θέσεις εργασίας στους Δ. Μουζακίου και Παλαμά