10η Ενημερωτική Συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 23-7-2015 και ώρα 8.00 μ.μ. στο αγρόκτημα Βασιλάκου (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα) θα πραγματοποιηθεί η 10η ενημερωτική συνάντηση για το έτος 2015 με τους καλλιεργητές των κήπων, καθώς και με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καρδίτσας. Στις συναντήσεις αυτές, που συνεχίζονται για 4η χρονιά, αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη βιολογική καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών, και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Ακολουθεί διάλογος.

Στην 10η αυτή συνάντηση θα αναπτυχθούν τα θέματα:

Ώρα 8.00 – 9.00 μ.μ. Πατάτα: Ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή φύτευση. Η τεχνική της καλλιέργειας, συγκομιδή, αποθήκευση. Με το Βάιο Τσιαχτή, γεωπόνο – βιοκαλλιεργητή.

Ώρα 9.00 – 10.00 μ.μ Το μέλλον ανήκει στο ποδήλατο: Η φιλοσοφία του, η κουλτούρα του, πρακτικές οδηγίες επισκευής και χρήσης. Με τον Αριστοτέλη Τσόγκα, γεωπόνο – οικολόγο

Την επόμενη Πέμπτη 30-7-15 θα συζητηθούν τα θέματα:

  • ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ: Σταγόνα, τεχνητή βροχή, κατάκλιση. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε μεθόδου. Έκθεση υλικών και εξαρτημάτων ποτίσματος με σταγόνα και επίδειξη συναρμολόγησης αυτών. Επίδειξη εγκατάστασης αρδευτικού συστήματος με σταγόνα σε ένα λαχανόκηπο ή σε μια βεράντα με λουλούδια
  • Αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, (μεταξύ φίλων, συντρόφων- ζευγαριών, γονιών και παιδιών) Στις ανθρώπινες σχέσεις σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή και αποτελεσματική επικοινωνία έτσι ώστε να είμαστε χαρούμενοι, ευχάριστοι, υγιείς, ευτυχισμένοι.

Εξάλλου την προηγούμενη Πέμπτη 16-7-15 συζητήθηκαν τα θέματα:

  • .Οδηγίες για την φυτοπροστασία των λαχανικών της εποχής. Επί τόπου επίσκεψη στους λαχανόκηπους για διάγνωση των εχθρών και ασθενειών.
  • . Αυτογνωσία – θετικές σκέψεις: 20 γνωρίσματα των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να είναι ευτυχισμένοι.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει βραδυά βιολογικής ρόκας με βιολογικό τσίπουρο και λαχανομεζέδες Αγροκτήματος.. Δεκτός κάθε μεζές από κάθε φίλο .που ήθελε να ενισχύσει το συμπόσιο. Πάρτε και τα μουσικά σας όργανα για κάθε ενδεχόμενο….

Θα σερβιριστεί τσάι με μίγμα βοτάνων που καλλιεργούνται στο βοτανικό κήπο του αγροκτήματος.

Η ομιλίες πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών αφού έχει δημιουργηθεί στεγασμένος χώρος.

Όταν ο καιρός είναι καλός τα μαθήματα γίνονται υπαίθρια.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr και ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας στους βουλευτές του Νομού
Επόμενο άρθρο «Η Χώρα του Αύριο» στο θερινό σινεμά Καρδίτσας