12η Ενημερωτική Συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 21-8-14 και ώρα 7.30 μ.μ. στο αγρόκτημα Βασιλάκου (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα) θα πραγματοποιηθεί η 12η ενημερωτική συνάντηση για το έτος 2014 με τους καλλιεργητές  των κήπων, καθώς και με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καρδίτσας. Στις συναντήσεις αυτές αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη  βιολογική καλλιέργεια των κηπευτικών, και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Ακολουθεί διάλογος.

Στη συνάντηση αυτή θα αναπτυχθούν  τα  θέματα:

Ώρα 7.30 – 8.15  Καλλιεργητικές φροντίδες των φυτών της εποχής και προετοιμασία για σπορά και φύτευση των φθινοπωρινών φυτών. Με το Σωκράτη Βασιλάκο γεωπόνο – βιοκαλλιεργητή.

Ώρα 8.15 – 9.30   ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ :Σήμερα που ο άνθρωπος είναι αποκομμένος από τη φύση και η ανθρώπινη γνώση είναι αυθαίρετη, ελάτε να συζητήσουμε για τη  θεωρία και την πρακτική της πράσινης φιλοσοφίας, όπως την δίδαξε ο Ιάπωνας MasanobuFukuoka. Καλλιέργεια χωρίς κατεργασία του εδάφους, χωρίς αγροχημικά, ακόμη και χωρίς τις επιτρεπόμενες εισροές στη βιολογική γεωργία.

Με τον Αριστοτέλη Τσόγκα – γεωπόνο.- αναζητητή

. Εξάλου στην τελευταία συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα:

 

ü  , Ανακύλωση – Ανταλλαγή – Επανάχρηση –  Κομποστοποίηση. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Και τα σκουπίδια πλέον έχουν μεγάλη αξία.

ü  . Επιστροφή στη φύση- Γνωριμία με τα βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

  • Για  περίπτωση κακοκαιρίας, δημιουργήθηκε ειδικός προστατευτικός από βροχή χώρος.
  • Για επικοινωνία: Τηλ. 24410/21000  και 28550 κιν. (6976017907 cosmote), ηλεκτρονική δ/νση: sovasil4@otenet.gr και ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Καρδιτσιώτικη εταιρεία βραβεύτηκε στο Λονδίνο για τα αφεψήματά της
Επόμενο άρθρο Συνέχιση του προγράμματος διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες ζητά η Α. Σκόνδρα