Ειδήσεις

1,3 εκατ. ευρώ για δύο νέες γέφυρες Bailey


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου «Προμήθεια Μεταλλικών Συναρμολογούμενων Γεφυρών για την Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας» στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ αφορά στην προμήθεια δύο γεφυρών ξηρών ανοιγμάτων που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Δικαιούχος του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 χρηματοδοτούμε την προμήθεια δυο νέων μεταλλικών συναρμολογούμενων γεφυρών Bailey για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στη  διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών όπως οι φυσικές καταστροφές, καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης. Επιπρόσθετα, συμβάλλει σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και στην διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου “Ξενοκράτης”. Με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε συνεργαστεί δημιουργικά  χρηματοδοτώντας έργα όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση  της 1ης Στρατιάς,  η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού  και η αποκατάσταση του  Ιερού  Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι γέφυρες

Κάθε γέφυρα έχει τα εξής βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

α. Αποτελεί το βασικό μέσο για τη γεφύρωση ξηρών ανοιγμάτων επί παντός εδάφους. Ενδείκνυται η χρήση της για ταχεία γεφύρωση οπουδήποτε απαιτηθεί για την επαναλειτουργία διακοπείσας κυκλοφορίας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή δρομολογίων.

β. Η γέφυρα  αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αρθρωτά, προκειμένου να μπορεί να συναρμολογηθεί και αποσυναρμολογηθεί μόνο από προσωπικό, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

 

Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

-«Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Στρατηγείου  της 1ης Στρατιάς Λάρισας/EU-OHQ», προϋπολογισμού 1.523.000 ευρώ

– «Ενεργειακή Αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού  1.058.093 ευρώ

-«Ενίσχυση Φορέων Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων από Φυσικές Καταστροφές», προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ

– «Αποκατάσταση του  Ιερού  Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της καστανιάς – Τι να προσέχετε
Επόμενο άρθρο Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΤΕΕ