135 Καρδιτσιωτόπουλα διακρίθηκαν στα μαθηματικά


Την Κυριακή 20-10-2013 στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού κινηματοθέατρου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών του νομού, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Βραβεύθηκαν 135 μαθητές Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν την προηγούμενη χρονιά στο «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και Θαλής, Ευκλείδης αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές Σπυρόπουλος Ιωάννης του Γυμνασίου Ιτέας και Μηλιώνη Ελίζα του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας διακρίθηκαν και στο διαγωνισμό «Ευκλείδης» και έφθασαν μέχρι το διαγωνισμό «Αρχιμήδης» που έγινε στην Αθήνα.
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΕΜΕ κ. Δημάκος Γ. αναφέρθηκε στην ιστορία της ΕΜΕ και στους διαγωνισμούς της που γίνονται επί 80 χρόνια συνεχώς με εξαίρεση την περίοδο της κατοχής. Κατόπιν αφού συνεχάρη όλους τους μαθητές έδωσε το στίγμα ότι οι γονείς και οι παππούδες πρέπει να ασχολούνται με τα Μαθηματικά , να ενθαρρύνουν τα παιδιά ώστε τα Μαθηματικά να αποτελέσουν στοιχείο σύνδεσης και σύσφιξης του οικογενειακού κλίματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από το να ασχολούνται με Σταυρόλεξο και SUDOKU είναι πολλαπλά ωφέλιμο να λύνουν πρακτικά προβλήματα Μαθηματικών μαζί με τα παιδιά τους.
Τέλος τόνισε ότι όποιος ασχολείται με τα Μαθηματικά τον χαρακτηρίζει η ηρεμία , η απλότητα, επιδεικνύει πολλαπλές στρατηγικές στην επίλυση προβλημάτων.
Ακολούθως ο κ. Φουρτούνης Β. εκ των συντελεστών του Μαθηματικού περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης», μίλησε για το στήσιμο του περιοδικού που έχει την πρωτοτυπία να είναι το μοναδικό περιοδικό στην Ευρώπη που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και εκδίδεται από Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία καθηγητών Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης και ανατροφοδοτείται από τις ιδέες των μαθητών.
Η κ. Φαλάγγα Αρετή πρόεδρος του Παραρτήματος αναφέρθηκε στις μεθοδευμένες προσπάθειες των μελών του Παραρτήματος για την διοργάνωση του 30ου συνεδρίου της ΕΜΕ που θα γίνει στην Καρδίτσα στις 8,9,10 Οκτωβρίου στους χώρους του Thessalikon Grand Hotel, και όπου αναμένονται να κατακλύσουν το νομό μας 1000 επισκέπτες και σύνεδροι απ όλη την Ελλάδα.
Η Δ.Ε. ευχαριστεί όλους τους μαθητές , τους συγγενείς , τους συναδέλφους και τις τοπικές αρχές που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Επίσης ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ε. & Α. Ο.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και τον ΟΠΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΜΑΚΡΗ που χωρίς τη συνδρομή τους η εκδήλωση θα ήταν φτωχότερη.

Προηγούμενο άρθρο Η Ασ. Σκόνδρα καυτηριάζει απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ