14η Ενημερωτική Συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 3-9-2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στο αγρόκτημα Βασιλάκου (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) θα πραγματοποιηθεί η 14η ενημερωτική συνάντηση για το έτος 2015 με τους καλλιεργητές των κήπων, καθώς και με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καρδίτσας. Στις συναντήσεις αυτές, που συνεχίζονται για 4η χρονιά, αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη βιολογική καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών, και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Ακολουθεί διάλογος.

Στην 14η αυτή συνάντηση θα αναπτυχθούν τα θέματα:

  • Ώρα 7.00- 8.00 μ.μ. Σαν σήμερα, η ιστορική επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη: α) Η επανάσταση του 1843, η οποία κατέληξε στην παραχώρηση συντάγματος από τον βασιλιά Όθωνα και στη μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία β) Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ, μύθος και πραγματικότητα. Με το Σωκράτη Βασιλάκο

Ωρα 8.00 – 9.00 μ.μ. Αμπέλι – τρυγητός – χορική οινοποίηση

Με τον Αποστόλη Περήφανο γεωπόνο- οινολόγο


Την επόμενη Πέμπτη 10-9-15 θα συζητηθούν τα θέματα:

  • Ο κήπος της ΕΔΕΜ – δημιουργήστε το δικό σας βιολογικό παράδεισο, στον κήπο, την αυλή ακόμη και στο μπαλκόνι σας. Με το Σωκράτη Βασιλάκο γεωπόνο.
  • Η μουσική ω ς θεραπευτικό μέσο σε σώμα και ψυχή Με την Αναστασία Σπύρου Εκπαιδευτικό – μουσικό

Εξάλλου την προηγούμενη Πέμπτη 27-8-15 συζητήθηκαν τα θέματα::

  • Συγκαλλιέργεια λαχανικών
  • Τα ένζυμα στις τροφές μας

Στα πλαίσια γνωριμίας με τα βότανα, θα σερβιριστεί τσάι με μίγμα βοτάνων που καλλιεργούνται στο βοτανικό κήπο του αγροκτήματος.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, αφού έχει δημιουργηθεί στεγασμένος χώρος και θα συνεχίζονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Όταν ο καιρός είναι καλός τα μαθήματα γίνονται υπαίθρια.

Πάρτε επανωφόρι, γιατί η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο «τσιμπάει» .

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr και ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Οι νεοεισαχθέντες φοιτητές της Καρδίτσας στον Μητροπολίτη μας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση της Περιφερειακής Δ\ντριας Εκπ\σης Θεσσαλίας με τα στελέχη εκπαίδευσης Καρδίτσας