Ειδήσεις

14ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 5-1-2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 14ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ: Θεωρία και πράξη. Θα ξεκινήσουμε με λίγες θεωρητικές γνώσεις για να φτάσουμε στην εφαρμογή, επί τόπου κλάδεμα. Γιατί, πότε και πως κλαδεύουμε, τι μέσα χρησιμοποιούμε.

Β΄ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Η εθνική μας αρρώστια.  Το φαγοπότι  των γιορτινών ημερών σε αρκετούς ίσως την προκάλεσε ενώ στις χρόνιες περιπτώσεις την επιδείνωσε.  Γνωρίζεται ότι η δυσκοιλιότητα είναι η μητέρα των ασθενειών, ο καταστροφέας της υγείας; Ότι επάνω στο παχύ έντερο κάθεται η υγεία μας; Ότι πρέπει να ενεργούμαστε δύο με τρεις φορές την ημέρα; Ότι προκαλεί αρρώστιες όπως σκωληκοειδίτιδα, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, καταρράκτη, υπέρταση, καρκίνο, διαβήτη, καρδιοαγγειακά, πονοκέφαλο, ημικρανία, ζαλάδες, εγκεφαλική και σωματική κούραση, αϋπνία, εκνευρισμό και σύγχυση, νωθρότητα, μελαγχολία , σωρεία δερματικών παθήσεων, σεξουαλικά προβλήματα, νευραλγίες, κυστίτιδα, προστατίτιδα, ωτίτιδα, διάφορους πυρετούς, δέκατα, αναιμία, αρτηριοσκλήρωση, παχυσαρκία, άσθμα, βρογχικά, στομαχικές διαταραχές,  έλκη, αιμορροΐδες, νεφρίτιδα, νευρασθένειες, ψυχοπάθειες, αφηρημάδα… Ατέλειωτος ο κατάλογος. Ποια τα συμπτώματα και ποιες οι αιτίες της δυσκοιλιότητας; Ποιες τροφές και τρόπος ζωής την προκαλούν και πως μπορούμε να την εξαλείψουμε;Βιβλία υγιεινιστών γιατρών μας καθοδηγούν.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Για λίπανση των ελαιώνων τα απόβλητα των ελαιουργείων
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ