Ειδήσεις

14η Ετήσια εκδήλωση πειραμάτων και νέων ιδεών στις φυσικές επιστήμες


 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά τον άστατο καιρό, την Πέμπτη 4 Μαΐου, η Ετήσια εκδήλωση των σχολείων με τίτλο: “Οι μαθητές εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα με πειράματα, κατασκευές και νέες τεχνολογίες”, που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Καρδίτσας σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καρδίτσας. Συμμετείχαν 22 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την εκδήλωση την παρακολούθησαν πάνω από 230 μαθητές.

Οι μαθητές στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου εξήγησαν πειραματικά φυσικά και χημικά φαινόμενα, δημοσιοποίησαν τις δημιουργίες-κατασκευές τους και έδειξαν δραστηριότητες με νέες τεχνολογίες, σε άλλους μαθητές αλλά και σε γονείς που ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Η χαρά των μαθητών αλλά και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών τους, ήταν προφανής και φυσικά αναδείχθηκε πόσο συνδεδεμένοι θέλουν να είναι με το πείραμα και την εφευρετικότητα συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.

Στην εκδήλωση επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια των διευθυντών του 2ου ΓΕΛ, του 2ου και 5ου Γυμνασίου αλλά και  του Δήμου Καρδίτσας που ενίσχυσαν τον χώρο με πάγκους-θρανία για την εκτέλεση των πειραμάτων. Παρευρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στην εκδήλωση από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ κ. Αριστείδη Γκάτση ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γκόλτσος, η νέα σύμβουλος Νηπιαγωγών Δήμητρα Κωτσιοπούλου, ο νέος σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Θανάσης Μπότας και Δευτεροβάθμιας Χρήστος Παπαθανασίου, ο πρώην υπεύθυνος ΕΚΦΕ Σεραφείμ Μπίτσιος και ο πρώην συνεργάτης για τα Δημοτικά Γιάννης Ντελής και πολλοί γονείς και καθηγητές σχολείων. Η επιτυχία της εκδήλωσης είναι το έναυσμα για συνέχιση με νέες δραστηριότητες στις Θετικές Επιστήμες τη νέα σχολική χρονιά.

 

Προηγούμενο άρθρο Όχι στην υποκατάσταση της ευθύνης του κεντρικού κράτους για παροχή όλων των υπηρεσιών υγείας
Επόμενο άρθρο Ε.Σ.Α.μεΑ.: Σε εκδηλώσεις οργανώσεων του αναπηρικού κινήματος στις 6 και 7 Μαΐου στην Θεσσαλία ο Ι. Βαρδακαστάνης