Ειδήσεις

16 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη


Το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα συμμετέχει στην εκδήλωση τιμής που οργανώνει η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για τα 16 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, το Σάββατο 22 Μάη, ώρα 6.30 μμ στο ιστορικό Μουσείο « Χαρίλαος Φλωράκης» στο Παλιοζογλόπι Καρδίτσας και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Παραρτήματος να δώσουν το παρών τους και να συμμετέχουν σε αυτήν την εκδήλωση.

Να τιμήσουμε τον αγωνιστή και λαϊκό ηγέτη, το ιστορικό στέλεχος και γραμματέα του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη.

Να τιμήσουμε τον αντάρτη του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας , που όλη του η ζωή και δράση  ταυτίστηκε με  τους αγώνες για τα δίκαια του λαού μας , που πάλεψε σαν ήρωας, σε όλη του τη ζωή, για τον Σοσιαλισμό- Κομμουνισμό.

Επίσης το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καλεί τα μέλη και τους φίλους του Παραρτήματος να  συμμετέχουν στην πορεία Ειρήνης , που οργανώνει η επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας, την  Κυριακή 23 Μάη. Ώρα 7.30 μμ. Η αφετηρία της πορείας θα είναι το αθλητικό πάρκο.

Καλούμαστε:

Να πορευτούμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, για Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Να καταγγείλουμε τα κέντρα του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που για χάρη των κερδών των πολυεθνικών , οργανώνουν πολέμους, σκοτώνουν λαούς, δημιουργούν στρατιές προσφύγων.

Να καταγγείλουμε την βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ  ενάντια στους Παλαιστίνιους και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας  σε ‘έναν λαό που αγωνίζεται για να έχει πατρίδα.

Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση  την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την έξοδο της χώρας μας από ΝΑΤΟ-ΕΕ, το κλείσιμο των Αμερικανοϊτών  βάσεων, την επιστροφή των Ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από ξένες χώρες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου