Ειδήσεις

17ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 27-2-2020 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των  Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας  Αγ.Παντελεήμονα  Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 17ο συμπόσιο της περιόδου 2019-20 με τίτλο Αγαπη και γνωση για υγεια και ευτυχια, το οποίο ίσως να είναι το τελευταίο. Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται χωρίς διακοπή για 8η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα  βιολογικής καλλιέργειας, υγείας,  κοινωνικά και περιβαλλοντικά, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και παρέχονται δωρεαν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου.

Η είσοδος – συμμετοχή είναι ελευθερη και χωρις καμια υποχρεωση για  κάθε πολίτη της Καρδίτσας, που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να έλθει  όποτε θελήσει και χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωση.

Τόσο κατά την παρουσίαση του θέματος όσο και στο τέλος , πραγματοποιείται διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Στο σημερινο συμποσιο θα ασχοληθούμε με την τοξίνωση του σώματος και της ψυχής. Οι τοξίνες αποτελούν την κύρια αν όχι τη μοναδική αιτία των ασθενειών. Πως δημιουργούνται στον οργανισμό μας και πως μπορούμε να τις αποβάλλουμε; Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Οι θετικές σκέψεις είναι υγιεινότερες από τις αρνητικές και οι φυτικές τροφές υγιεινότερες από τις ζωικές. Τα βότανα και η βοτανοθεραπεία μπορούν να δώσουν λύση ακόμη και εκεί που τα χημικά φάρμακα έχουν αποτύχει.

Φυσικά η γελωτοθεραπεία θα έχει το μερίδιό της και σε αυτό το συμπόσιο

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμελεια και συντονισμος συμποσιων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Λόγω ειλημμένων μαθησιακών υποχρεώσεων του Σωκράτη Βασιλάκου, ήδη διανύει το Β΄έτος σπουδών στο τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά φορτωμένο και έτσι αδυνατεί να ανταποκριθεί και στις ανάγκες των Συμποσίων. Ίσως κατά διαστήματα να πραγματοποιούνται κάποια μαθήματα, έτσι για να υπάρχει επαφή και να ανανεώνονται τα ενδιαφέροντα για τα θέματα που συζητιούνται στα Συμπόσια.

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Λάππας: Η νέα κανονικότητα του κ. Βρούτση για τις εισφορές
Επόμενο άρθρο Fashion City Outlet: Παράταση Χειμερινών Εκπτώσεων μέχρι 5 Μαρτίου