Ειδήσεις

1η θέση στην κατηγορία του περιβάλλοντος για την iGEM Thessaly 2022!


Η ερευνητική οµάδα φοιτητών iGEM Thessaly 2022 εκπροσωπώντας για 4η συνεχόµενη χρονιά το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας στον παγκόσµιο διαγωνισµό συνθετικής βιολογίας iGEM (international Genetically Engineered Machine) απέσπασε όχι µόνο την πρωτιά στον κλάδο της αλλά και υποψηφιότητες σε πολλά ειδικά βραβεία.

Παρουσιάζοντας το project ‘’Navanthus’’ στον τελικό του παγκόσµιου διαγωνισµού η iGEM Thessaly 2022 κέρδισε το βραβείο για το Best Environment Project κατακτώντας την 1η θέση ανάµεσα σε όλα τα περιβαλλοντικάprojects που διαγωνίστηκαν παγκοσµίως σε αυτή την κατηγορία.

Επιπλέον το project της φετινής οµάδας απέσπασε ένα χρυσό µετάλλιο και παράλληλα ψηφίστηκε µέσα στα 10 καλύτερα του διαγωνισµού! Και οι διακρίσεις δε σταµατάνε εδώ! Η οµάδα απέσπασε υποψηφιότητες για την καλύτερη παρουσίαση στην κριτική επιτροπή, για την καλύτερη ιστοσελίδα αλλά και για την άνθρωπο-κεντρική προσέγγιση στην οποία βάσισε το project της επικοινωνώντας µε εξειδικευµένους ανθρώπους σε πολλούς τοµείς!

Μέλη της iGEM Thessaly 2022 αποτέλεσαν οι Λακάκη Ελευθερία, Ρετάλης Ιωάννης, Παπανικόλας Θεόδωρος, Μαγκούτα Έλλη, Παπαδηµητρίου Ναταλία, Διγενής Στέφανος, Θεοφανοπούλου Χριστίνα, Πλατής Αναστάσιος, Μελαχροινός Γεώργιος, Πατρινού Αικατερίνη, Κατσαούνη Αφροδίτη, Τσαπαδίκου Αστερία, Ελένης Κωνσταντίνος, Γκόνη Ιωάννα, Καλλιαµπάκου Αικατερίνη, Ματθιόπουλος Κωνσταντίνος, Γιακουντής Αντώνιος και Χατζηγεωργίου Άρτεµις.

Αρωγοί της προσπάθειας ήταν κυρίως το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας αλλά και το Πράσινο Ταµείο µε την πολύτιµη οικονοµική συµβολή του από το χρηµατοδοτικό πρόγραµµα για την υποστήριξη εξωστρεφών δράσεων για το έτος 2022 και ειδικότερα την υποστήριξη καινοτόµων δράσεων για το φυσικό περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Εξίσου σηµαντική όµως ήταν και η υποστήριξη της ιδιωτικής επιχειρηµατικότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον Μητρικό Θηλασμό και διαδικτυακά λόγω της Πανδημίας