Ειδήσεις

1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας Βόλου


Στις 24 και 25 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας Βόλου, με τίτλο «Δε θέλω δώρο, θέλω χρόνο», στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί αφορμή για μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά και τις οικογένειες, γεμάτη δράση και διασκέδαση. Πλαισιώνεται από βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά ομαδικά-οικογενειακά παιχνίδια, μουσικά δρώμενα, εργαστήρια σύγχρονων ψηφιακών δεξιοτήτων, και άλλες καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και επιτελεστικές δράσεις, για όλο τον κόσμο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το Γενικό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και εκδήλωση ενημέρωσης για όσους επιθυμούν να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών από την ομάδα «Νίκος Χαλκιάς-Ένας Ήρωας για πολλούς».

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», τους Εθελοντές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών (ΤΠΔΜΒ) του ΠΘ, το Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας, το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο «Οπτικός Πολιτισμός και Επιμελητικές Πρακτικές» του ΤΠΔΜΒ και το ΚΕΘΕΑ – Πιλότος – Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Η διοργάνωση του φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Παιδαγωγικής και Πολιτισμικής Διαμεσολάβησης, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας (15ης Μαΐου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (1ης Ιουνίου), ημέρες που προάγουν τα δικαιώματα των παιδιών στους ποικιλόμορφους τύπους οικογενειακών οργανώσεων.

Προηγούμενο άρθρο Αυγενάκης: Αποφασίζουμε μαζί με τους αγρότες για έναν σύγχρονο και πιο δίκαιο ΕΛΓΑ
Επόμενο άρθρο Ο Πέτρος Κόκκαλης σε πόλεις της Θεσσαλίας