Ειδήσεις

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας Πειραματιζόμενοι σκηνογράφοι


Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 38ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και με τη φιλοξενία του Θεάτρου ΟΨΕΙΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β2 του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Καρδίτσας συμμετείχαν σε εργαστήριο με τον σκηνογράφο Αντώνη Χαλκιά, τον πανεπιστημιακό Παύλο Κάβουρα και τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, με θέμα «Μετουσιώνοντας το κείμενο σε παράσταση: ο δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στους συντελεστές ενός θεατρικού έργου».

Οι μαθητές είχαν ήδη μελετήσει το θεατρικό έργο του Αρκά «Εχθροί εξ αίματος» και συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήριο, απαντώντας σε ερωτήσεις, αλλά θέτοντας και οι ίδιοι προβληματισμούς στους επιμορφωτές.

Διαπίστωσαν διά ζώσης πώς οργανώνεται σκηνογραφικά πρώτα και σκηνοθετικά κατόπιν μια παράσταση με τη γνώμη και την έμπνευση καταξιωμένων ανθρώπων του χώρου. Συζήτησαν θέματα που άπτονται του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα και αποκόμισαν τα καλύτερα συμπεράσματα για το ρόλο τους στη ζωή του ανθρώπου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι φιλόλογοι του Λυκείου Βαγγέλης Ντελής και Νατάσα Δανιήλ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διοικητή ΠΕΠΥΔ στον Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο του ΣΘΕΒ με θέμα: Διαχείριση Αποθήκης - Warehousing