Ειδήσεις

1st Loutraki backgammon grand prix 2023


Πραγματοποιήθηκε το 4μερο 9-12 Μαρτίου το διεθνές τουρνουά αγωνιστικού τάβλι, 1st Loutraki Backgammon Grand Prix στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Casino του Λουτρακίου.
Το τουρνουά ήταν επιπέδου World class με συμμετοχή κορυφαίων παικτών (147) από όλο τον κόσμο (29 χώρες). Από τον σύλλογο της Καρδίτσας, ΣΑΤΟΚ, συμμετείχαν οι: Χρήστος Γρούτσος, Βαγγέλης Λωρίδας, Σταύρος Τσολάκος και Ανδρέας Καραμπινάς με την μεγαλύτερη επιτυχία να σημειώνει ο Τρικαλινός γιατρός, Χρήστος Γρούτσος που κατέκτησε την 4η θέση στην μεγάλη κατηγορία, MASTERS.
Από Ελληνικής πλευράς, αξιοσημείωτη είναι η κατάκτηση της 1ης θέσης από τον Λαρισαίο, Άκη Αδάμ στην μεσαία κατηγορία (INTERMEDIATES) και η πρωτιά στο διπλό ( DOUBLES) των Ηλία Κριτικού και Θεόδωρου Δημάκη, ενώ είχαμε αρκετές επιτυχίες σε επιμέρους τουρνουά.
Η συνεχής άνοδο του αγωνιστικού τάβλι στην Ελλάδα με πολλές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο, αναδεικνύει την ανάγκη να αναγνωριστεί και στην χώρα μας ως “πνευματικό άθλημα” , όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές χώρες που μάλιστα έχει εισέλθει ως μάθημα επιλογής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δανία, Ιαπωνία).
Η Ελληνική Ταβλική Κοινότητα ανανεώνει το ραντεβού της για τις 1-5 Νοεμβρίου 2023 , με το επόμενο διεθνές τουρνουά, 4o ATHENS BACKGAMMON OPEN.

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Παλαμά: Ανακοινώθηκαν τα πορίσµατα εκτίµησης ζηµιών
Επόμενο άρθρο Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (της Σταυροπροσκυνήσεως)