Ειδήσεις

2η Διεθνής Συνάντηση Erasmus+ΚΑ2


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ219 που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η 2η διεθνής συνάντηση εργασίας κατά το διάστημα από 26/2 – 2/3 2018, στηΣόφια της Βουλγαρίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τέσσερις χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία. Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος αντιπροσωπίες καθηγητών και μαθητών κάθε χώρας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Διευθυντής, η κα Βάγια Τσαντίκου, καθηγήτρια ΠΕ07 και 6 μαθητές της Β’ τάξης.

Τις αντιπροσωπίες υποδέχθηκαν με θέρμη στο Σχολείο «High School 51 Elisaveta Bagryana» της Σόφιας η υπεύθυνη του προγράμματος Magdalena Peneva, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, ο Διευθυντής, καθηγητές και μαθητές του Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο, να έρθουν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα και να γνωριστούν με συνομηλίκους τους μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες. Επίσης οι ομάδες ξεναγήθηκαν στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν ημερήσιες εκδρομές στο κατάλευκο χιονοδρομικό κέντρο Borovets και στη πανέμορφη Φιλιππούπολη (Plovdiv).

Η ελληνική ομάδα προετοίμασε και παρουσίασε ψηφιακό υλικό για διάφορες εφαρμογές στην τάξη, ενώ απέσπασε και την πλειοψηφία των προτιμήσεων όλων των αποστολών για το λογότυπο του προγράμματος που η ίδια σχεδίασε. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μια πλειάδα web2.0 εργαλείων και να παρακολουθήσουν την καθημερινή τους χρήση μέσα στο μάθημα. Επίσης οι ομάδες εργάστηκαν πάνω στον προγραμματισμό των δράσεων της επόμενης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα τον ερχόμενο Μάιο.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι γυναίκες στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα