2η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού


Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Μαΐου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο. Η Καλλιτεχνική Εταιρεία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα διήμερο τομή στον κόσμο της αναπηρίας, με τη συμμετοχή 21 ομάδων χορού από όλη τη χώρα.

Κατάμεστο από χαμογελαστά και συγκινημένα πρόσωπα το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης φιλοξένησε το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί τις παραστάσεις των ομάδων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες και Πάτρα. Οι συμμετέχοντες που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας ενθουσιάστηκαν με την υπέροχη εκδήλωση, τη θετική ενέργεια των εθελοντών και την άψογη διοργάνωση, χαρίζοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Η παρουσία του κόσμου που θέλησε να χειροκροτήσει την προσπάθεια των χορευτών και να στηρίξει το μοναδικό αυτό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα ήταν συγκινητική. Οι χορευτές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στην πόλη μας, γνωρίστηκαν και διασκέδασαν συντροφιά με τους πολυάριθμους εθελοντές της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Σεβασμώτατος Ιεράς Μητροπόλεως  κ Τιμόθεος η βουλευτής κα Χρ. Σιωροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Β. Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι κα Ε. Αντωνίου και κος Ι. Γεννάδιος, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΚ Κος Τάντος ,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κος Η. Αντωνίου, ο  Πυραγός κος Τσώλης Κ ο διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης κος Καρανίκας θ,ο Αστυνομικός διευθυντής κος Β.Καραπιπέρης ο διοικητής Ασφάλειας Χ.Παπακώστας ,η εντεταλμένη συμβουλος τουρισμού κα Κόκκαλη,πρωην βουλευτής κα Α.Σκόνδρα,ο Πρόεδρος Πολιτιστικών συλλόγων Μ.Στεργιόπουλος ο Πρόεδρος Ερ Σταυρού κος Αντωνόπουλος .ο Πρόεδρος 4επι4 κος Θ.Τασιόπουλος, ο Πρόεδρος Ραδιολέσχης κος Βογιατζης Δ., η Προεδρος Φιλοζωικού ομίλου κα Ε.Θανου η Πρόεδρος συλλ Φιλων Μουσειου κ Καραμπινα κ.αα…

Το κοινό, αλλά και οι συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από τις ευφάνταστες χορογραφίες, τις ποικίλες μουσικές επιλογές και τα πολύχρωμα κοστούμια. Κυρίως, όμως συγκινήθηκαν από τη συνύπαρξη στη σκηνή ατόμων με αναπηρίες, που απέδειξε πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις της εκδήλωσης στο σύνδεσμο: http://www.ikarditsa.gr/2η-πανελλήνια-συνάντηση-ομάδων-χορού-α/

Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμπολίτες μας, εθελοντές, υποστηρικτές και χορηγούς, που συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση για την ανταπόκριση και τη συμπαράστασή τους. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, της Λέσχης 4×4 και του Φιλοζωικού Ομίλου που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Επίσης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων  κα Μ.Θεολόγη ,κα ΝΤ.Ψαλτοπούλου,κα Α.Βαρσαμοπούλου,κα Μ.Γαλάνη κ κο Α.Σουσουγγέλη  για την παρουσία τους και την ηθική τους υποστήριξη.

 

            Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

 

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ποδηλατοδράσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Έρχονται 130 προσλήψεις στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων