Ειδήσεις

2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας : Διδακτικές επισκέψεις του τομέα Πληροφορικής


Στο διάστημα από 15/04 έως 21/04, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Τομέα Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας πραγματοποίησαν μια σειρά από διδακτικές επισκέψεις σε ιδιωτικές εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες. Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας του σχολείου να φέρει σε επαφή τους μαθητές όλων των τομέων του με τους αντίστοιχους τομείς της σύγχρονης αγοράς εργασίας, αναδεικνύοντας τις προοπτικές απασχόλησής τους σ΄αυτούς. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο ανταποκρίνεται σ’ έναν από τους βασικότερους στόχους της επαγγελματικής εκπαίδευσης που είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση των αποφοίτων της με την αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στις 15/04 οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφθηκαν την εταιρεία Πληροφορικής Compuland του κου Θανάση Μαυρογιάννη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής στη Θεσσαλία. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της εταιρείας από τον κο Χαβρουζά Γεώργιο, ο οποίος τους ανέλυσε τον κύκλο εργασιών της, που αφορά στην πώληση και τεχνική υποστήριξη υλικού και δικτύων υπολογιστών  αλλά και στην πώληση αλλά και παραγωγή και υποστήριξη λογισμικού, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κόμβων ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις του νομού. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις γνώσεις, τα εφόδια και τα προσόντα που πρέπει να έχει κάνεις για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Πληροφορικής Πάσχου Αικατερίνη, Οικονόμου Ευαγγελία και Γώγου Αθανασία,
  • Στις 20/04 οι μαθητές της Α΄τάξης επισκέφθηκαν το τμήμα Τμήμα Δικτύων, Τηλεπικοινωνίων & Υποστήριξης Εξοπλισμού ΤΠΕ του Δήμου Καρδίτσας. Εκεί ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο του τμήματος κο Θωμά Μαυραντζά και από τον κο Αδάμο Χρήστο για τις εφαρμογές της Πληροφορικής στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τμήματος και το προφίλ των εργαζομένων σ’ ένα τέτοιο χώρο εργασίας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Πληροφορικής Πάσχου Αικατερίνη και Οικονόμου Ευαγγελία
  • Ο κύκλος των διδακτικών επισκέψεων έκλεισε στις 21/04 με την  επίσκεψη της  Α΄ και Β΄ τάξης στην εταιρία Soukos Robots, στη Λάρισα, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Πληροφορικής κα Οικονόμου Ευαγγελία και κο Παπαδόπουλο Ευάγγελο. Η Soukos Robots είναι μια πρωτοπόρα εταιρία στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, η οποία σχεδιάζει και παράγει καινοτόμα ρομποτικά συστήματα με πολλαπλές εφαρμογές στο χώρο της άμυνας και της βιομηχανίας. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανάπτυξης και προώθησης ρομποτικών συστημάτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, η εταιρία διαθέτει τμήμα Πληροφορικής και Πολυμέσων, καθώς οι έννοιες της Πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ των.  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της εταιρίας από την κα Τσαντάρα, η οποία τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας αντιπροσωπευτικών ρομποτικών συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί βασισμένα σε παγκόσμια καταχωρημένες πατέντες του ιδρυτή της κ. Σούκου Κ. και εκτίθενται στο χώρο αυτό, ενώ παρακολούθησαν και σχετικά βίντεο επίδειξης της λειτουργίας τους. Επίσης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων της εταιρίας, οι οποίο ακολουθούν συγκεκριμένα ISO διασφάλισης ποιότητας.

Οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές τους ευχαριστούν θερμά και δια του τύπου τους υπεύθυνους των εταιρειών και του Δήμου Καρδίτσας για τη συνεργασία, την υποδοχή και την άρτια ενημέρωση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον κόμβο του σχολείου στη διεύθυνση http://blogs.sch.gr/2epalkardits.

 

Προηγούμενο άρθρο Η ανθρωπότητα και η επιστήμη μπροστά στην θρησκευτική απάτη και αυταπάτη
Επόμενο άρθρο Έναρξη αιτήσεων εγγραφής στην Α ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Γυμνασίου