Ειδήσεις

2ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 13-10-2016 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 2ο συμπόσιο της νέας περιόδου 2016 με τίτλο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,  Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, περιβάλλοντος και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν σήμερα είναι:

Α΄ Κοινωνικά Υποστηριζόμενη  Γεωργία. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη μορφή συνεργασίας μεταξύ καταναλωτών και παραγωγού, όπου από κοινού, καταρτίζουν το πρόγραμμα καλλιέργειας, τον προϋπολογισμό, την διακίνηση των προϊόντων κ.ά. Μπορούν οι καταναλωτές  εφόσον το θέλουν να προσφέρουν και προσωπική εργασία, το κόστος της οποίας εκπίπτει από το μερίδιο συμμετοχής τους στις δαπάνες. Το αγρόκτημα Βασιλάκου είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε αυτού του είδους καλλιέργειας, εφόσον βρεθούν ενδιαφερόμενοι.

Το θέμα θα αναπτύξει ο γεωπόνος-  βιοκαλλιεργητής Σωκράτης Βασιλάκος.

Β΄ Η  ιστορία της ζωής της συγγραφέα LouiseL. Hay, όπως η ίδια την περιγράφει στο βιβλίο της «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ» ενός βιβλίου που έγινε bestsellerκαι το οποίο πραγματικά μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας.

Αφηγείται η Χρυσάνθη Πετεινάρα.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα προβολών στο Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός : Επιπλέον 970 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ εξασφάλισε η Ελλάδα