Ειδήσεις

20ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 23-2-2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 20ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ ΚΛΑΔΕΜΑ ΟΠΟΡΩΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ: Αφού προηγήθηκε θεωρία για το κλάδεμα, τώρα θα γίνει επί τόπου επίδειξη κλαδέματος σε δένδρα του αγροκτήματος. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων ας γίνει ώρα 6 μ.μ. γιατί στις 6.45νυχτώνει.

Β΄ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ: η χωρητικότητα των πνευμόνων ενός ενήλικα, είναι τρία λίτρα και όταν εισπνέει παίρνει μόνο μισό λίτρο αέρα. Αυτό σημαίνει ότι εισπνέουμε με το 1/6 της δυνατότητας που έχουμε με κάθε αναπνοή. Όταν λοιπόν η αναπνοή μας είναι ρηχή, τότε δεν παίρνουμε αρκετό οξυγόνο και επομένως έχουμε λιγότερη ενέργεια διαθέσιμη για το σώμα και το νου., Δηλαδή, όταν η ροή του αίματος στις αρτηρίες δεν είναι πλούσια σε οξυγόνο μειώνεται η ζωτικότητα κάθε κυττάρου στο σώμα μας. Τα οφέλη της βαθιάς, σωστής και συνειδητής αναπνοής είναι:  Καθαρίζει τη σκέψη, τονώνει τις πνευματικές λειτουργίες, καταπολεμά στρες και χρόνια κόπωση, αποτοξινώνεται ο οργανισμός, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, βελτιώνεται η πέψη και καταπολεμώνται τα πεπτικά προβλήματα.

 

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για το Τμήμα Δασοπονίας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τα αιολικά πάρκα και τα μικρά υδροηλεκτρικά