Ειδήσεις

20 χρόνια δράσης από το Σύλλογο Κερασιωτών Καρδίτσας


Είκοσι χρόνια τρέξαμε χωρίς να το καταλάβουμε, μα και χωρίς να φτάσουμε ποτέ στο τέρμα. Και αυτή είναι η μαγεία του πολιτισμού. Σε ξεγελά γλυκά κι εκεί που λες  ‘’έφτασα’’, με ένα πονηρό χαμόγελο σου ανεβάζει τον πήχη και σου λέει ‘’ξαναπροσπάθησε ‘’.

Σαν να μην κουράστηκε κανείς από όλα τα διοικητικά συμβούλια που διαδέχονται αρμονικά το ένα το άλλο, συνεχίζουμε και φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016». Προηγήθηκαν βέβαια οι εκδηλώσεις της κοπής πίτας, των ρογκατζαραίων και του διπλού χορού το Πάσχα.

Κι έτσι στις 9 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη, στο πολιτιστικό κέντρο Κερασιάς (πρώην δημοτικό σχολείο) θα πραγματοποιηθεί η δέκατη έκτη κατά σειρά συναυλία με την εμφάνιση του Χρήστου Θηβαίου και των συνεργατών του. Η συναυλία γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  -περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Πλαστήρα. Προηγήθηκαν αρχικά έντεκα συναυλίες, ξεκινώντας το 2000 με το Λουδοβίκο των Ανωγείων και ακολούθησαν  Ζερβουδάκης, Θαλασσινός, Μάλαμας, Μαριώ – Αλκαίου, Μάτσικας, Αδερφοί Πρατσινάκη, Κίτρινα ποδήλατα, Ζιγκίνογλου, Ταξιδιώτες, Υπόγεια Ρεύματα, όλα με μοναδικό φορέα ευθύνης τον Σύλλογο Κερασιωτών Καρδίτσας. Ακολούθησαν οι συναυλίες του Γρηγόρη Βαλτινού με τον Πασχάλη Τόνιο και την Μαριάννα Ζάχου, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κα η Γλυκερία σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια και το Δήμο Πλαστήρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως το πολιτιστικό κέντρο Κερασιάς διαθέτει τρεις χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 1000 αυτοκινήτων, καμαρίνια και τουαλέτα για άτομα ΑμεΑ.

Πέραν της εκδήλωσης αυτής ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, με συναυλία ”βραδιά νεολαίας στις 19/8, θέατρο σκιών στις 20/8, θεατρική παράσταση στις 21/8 και κλείνουμε με το μεγαλύτερο και πιο παραδοσιακό πανηγύρι της περιοχής μας στις 22 και 23/8 στην Πλατεία του χωριού.

Ο Σύλλογος Κερασιωτών Καρδίτσας σ αυτά τα είκοσι χρόνια έχει να επιδείξει ένα πραγματικά πολιτιστικό έργο: Με τις δικές του δυνάμεις ταξίδεψε τα μέλη του σε όλα τα Βαλκάνια, τα παράλια της Μικρά Ασίας και την Τσεχία. Γνώρισε την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Έχτισε μια δυνατή ομάδα αίματος. Εκδίδει ανελλιπώς ημερολόγιο έτους. Εξέδωσε cd με τα τραγούδια του χωριού. Επιβράβευσε ηθικά και οικονομικά αθλητές και αριστούχους συγχωριανούς. Εξέδιδε τριμηνιαία εφημερίδα με τα νέα του χωριού και των δημοτών τα οποία πλέον μαθαίνουν οι χωριανοί από την ιστοσελίδα μας www.kerasia.gr.

Σας περιμένουμε όλους και φέτος στη μοναδική Κερασιά !

Καλό καλοκαίρι

Το Δ. Σ.

Προηγούμενο άρθρο Νέος τεχνολογικός εξοπλισμός για το Περιφερειακό ιατρείο Μαυρομματίου
Επόμενο άρθρο Οι ταινίες της εβδομάδας στο Θερινό Σινεμά