Ειδήσεις

23ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την  Πέμπτη 11-4-2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των  Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας  Αγ. Παντελεήμονα  Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 23ο συμπόσιο της περιόδου 2018-19 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται χωρίς διακοπή για 7η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεάν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος ο κάθε πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

  1. Σύντομη αναφορά σε δύο θέματα: α) Στο ποίημα «Ματρόζος» του Γιώργου Στρατήγη και β) Σε δυο βιβλία του Δημήτρη Λιαντίνη: «Ελληνικά» και «Γκέμα» Παρουσιάζει ο Βασίλης Ντούλιας εκπαιδευτικός.
  2. Οι σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών (ζευγάρια, σύντροφοι, συνεγάτες κ.ά.) και η επικοινωνία μεταξύ τους.  Θα πάρουμε απαντήσεις στο γιατί σήμερα τα ζευγάρια βιώνουν δυσκολία στην επικοινωνία, γιατί αναλώνουν το χρόνο τους με μικρά και επουσιώδη ζητήματα, αφήνοντας ανέγγιχτα πολλές φορές τα ουσιαστικά και σοβαρά θέματα. Γιατί η πολυπόθητη ευτυχία δύσκολα έρχεται ή δεν έρχεται ποτέ; Τι πρέπει να κάνουν για αρμονική και ισορροπημένη συμβίωση;

Θα ακούσουμε ηχογραφημένη σχετική ομιλία του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Και όπως πάντα αφιερώνουμε λίγο χρόνο για τη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο H ΙΡΑ Καρδίτσας συμμετείχε στο Let’s do it!