Ειδήσεις

24ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 29-3-2018 και ώρα 7.00μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 24ο  συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Η γλώσσα του σώματος: Η γλώσσα του σώματος λέει περισσότερα από όσα γνωρίζουμε.  Πως μπορούμε πρακτικά να διαβάζουμε τους ανθρώπους. Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποιος ή κάποια μας θέλει. Θα παρουσιαστούν βιντεάκια από ειδικούς ψυχολόγους.

Β΄ Το νόημα της ζωής είναι να δίνεις στη ζωή σου νόημα. Είναι τόσο σημαντικό να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο, ξεκίνα από τον εαυτό σου. Θα αρχίσεις να ζεις, ή απλά θα υπάρχεις;  Η    τραγωδία της ζωής δεν είναι ότι τελειώνει τόσο νωρίς, αλλά ότι περιμένουμε τόσο πολύ για να την ξεκινήσουμε.  Αυτά και πολλά άλλα περιέχονται σε ένα  υπέροχο Πάουερ- Πόϊντ, αφιερωμένο εξαιρετικά,  που θα ξεφυλλίσουμε και θα συζητήσουμε όλοι μαζί.

  • Και αφιερώνουμε όπως πάντα, λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και Συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τις αποσπάσεις στην Α΄θμια Εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Λαζαρίνες στο Δημαρχείο του Παλαμά