Ειδήσεις

24ος Ποδηλατικός Δρόμος Καρδίτσας – Ποδηλατοβόλτα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου


Διεξάγεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας, ο 24ος Ποδηλατικός Δρόμος Καρδίτσας  – ποδηλατόβολτα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας  Καρδίτσας.

Η εκδήλωση διεξάγεται ύστερα από τρία χρόνια,  καθώς οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του Ποδηλατικού Δρόμου

Η εκκίνηση  θα δοθεί στις 10:30 π.μ. από την Κεντρική Πλατεία της πόλης μας και οι ποδηλάτες δια μέσω των οδών Σ. Λάππα (πεζόδρομος) – Μπλατσούκα – Φαναρίου, θα φτάσουν στη στροφή για Κόμπελο και θα επιστρέψουν δια των οδών Φαναρίου – Τρικάλων – Ταλιαδούρου – Καραϊσκάκη – Σ. Λάππα (πεζόδρομος) τερματίζοντας στην Κεντρική Πλατεία.

Ο 24ος Ποδηλατικός Δρόμος – ποδηλατοβόλτα δεν είναι ένας αγώνας όπου υπάρχουν νικητές αλλά  έχει ως  σκοπό την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή.

Η απόσταση της διαδρομής είναι 16 χιλιόμετρα, με ελεύθερη συμμετοχή για όλες τις ηλικίες και καλό είναι οι συμμετέχοντες να φέρουν αθλητική περιβολή και προστατευτικό κράνος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν δύο ώρες πριν την εκκίνηση  στις 8:30 π.μ. στο χώρο της αφετηρίας (ΑLPHA BANK), όπου θα βρίσκεται η γραμματεία. Οι ποδηλάτες παράλληλα με τον αριθμό συμμετοχής  θα παίρνουν δώρο ένα μπλουζάκι και τον ειδικό αριθμό με τον οποίο θα συμμετάσχουν στην κλήρωση 15 ποδηλάτων που θα διεξαχθεί  στο τέλος της Ποδηλοβόλτας.  Στη μέση της διαδρομής (στροφή Κόμπελου) θα υπάρχουν νερά  για όλους και στον τερματισμό νερά, χυμοί  και  διπλώματα συμμετοχής.

Από τον Δ.Ο.Π.Α.Κ. έχει εξασφαλιστεί η επιτήρηση των δρόμων με την βοήθεια της Τροχαίας  του Τμήματος Τάξης Καρδίτσας και της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και η παρουσία ασθενοφόρου με γιατρό για την ιατρική κάλυψη του δρόμου.

Προηγούμενο άρθρο Εξορμήσεις του ΚΕΘΕΑ στην Καρδίτσα κάθε Τετάρτη
Επόμενο άρθρο Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας