Ειδήσεις

25ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 12-4-2018 και ώρα 7.30μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 25ο  συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Το θέμα που θα μας απασχολήσει είναι:

Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Κώστα Λάμπου: «Η γέννηση και ο θάνατος της ατομικής ιδιοκτησίας. Η ατομική ιδιοκτησία ως μήτρα βίας, εξουσίας, ανισότητας, εγκληματικότητας, σκοταδισμού και ανηθικότητας»

Το βιβλίο παρουσιάζουν η Κρύστα Λάππα, φιλόλογος και ο Σωκράτης Βαισιλάκος, γεωπόνος- συγγραφέας. Θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβρη, όπου θα δούμε και θα ακούσουμε και τον ίδιο το συγγραφέα.

«Χωρίς ατομική ιδιοκτησία δεν θα ’χαμε ανισότητα, πείνα και πολέμους, θεούς, βία, νόμους, υποθηκοφυλάκεια, δικαστήρια, στρατούς και αστυνομίες». Γκράφιτι

Ο Κώστας Λάμπος σπούδασε, πάντα εργαζόμενος, οικονομικές επιστήμες στη Ζυρίχη, στην Αθήνα και στο Βερολίνο όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Οικονομικής Σχολής του FreieUniversitaet BERLIN. Δίδαξε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Αθήνας. Πήρε μέρος σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ένα πλούσιο συγγραφικό έργοκοινωνικοπολιτικού και οικονομικού περιεχομένου. Για οικονομία χώρου αναφέρουμε μερικά μόνο από αυτά:

  1. Ιμπεριαλισμός και Υπανάπτυξη, Βερολίνο 1975.
  2. Μετανάστευση. ‘Ευλογία’ ήΚατάρα; Βερολίνο 1978.
  3. Εξάρτηση, προχωρημένη υπανάπτυξη και αγροτική οικονομία της Ελλάδας, ΑΙΧΜΗ, Αθήνα 1983.
  4. Συνεταιρισμοί και Ανάπτυξη, Εκδόσεις ΤΥΠΟΘΗΤΩ-ΔΑΡΔΑΝΟΣ, Αθήνα 1999
  5. Η Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου και οι εχθροί της ανάπτυξης, Αθήνα 1992.
  6. Αμερικανισμός και Παγκοσμιοποίηση, ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, Αθήνα 2009.
  7. Άμεση Δημοκρατία και Αταξική Κοινωνία, ΝΗΣΙΔΕΣ, Θεσσαλονίκη 2012.
  8. Ποιος φοβάται το υδρογόνο; ΝΗΣΙΔΕΣ, Θεσσαλονίκη 2013.
  9. Η άμεση Δημοκρατία στον 21ο αιώνα. ΝΗΣΙΔΕΣ, Θεσσαλονίκη 2013.
  10. Θεός και Κεφάλαιο, ΚΟΥΚΚΙΔΑ, Αθήνα 2015.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτή των αγίων και ενδόξων μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
Επόμενο άρθρο Η Δ/νση Α ΄ θμιας για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών