250.000 € έκτακτη χρηματοδότηση για ανάγκες σχολικής στέγης του Νομού


[Ενημέρωση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου].

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ενημερώνει ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 250.000 € για την κάλυψη αναγκών σχολικών μονάδων του Νομού Καρδίτσας.

Ειδικότερα η χρηματοδότηση αφορά σε σχολικά κτίρια του Δήμου Καλλιφωνίου, στο ΕΠΑΛ Μουζακίου, σε σχολικές μονάδες στο Μαυρομμάτι και τη Λαζαρίνα του Δήμου Μουζακίου, στο 2ο Γυμνάσιο Σοφάδων καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία Καλλιθήρου, Αμπελικού και Ραχούλας του Δήμου Ιτάμου.

Ο κ. Ταλιαδούρος σημείωσε ότι:

«Με την χρηματοδότηση αυτή αντιμετωπίζονται ανάγκες για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων του Νομού μας προκειμένου να βελτιωθεί η υλικοτεχνική υποδομή και να προσφέρουμε στους μαθητές μας το επίπεδο εκπαίδευσης που χρειάζονται.

Πεποίθηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι, η  εκπαίδευση των μαθητών να στηριχτεί σε βασικές υποδομές, που θα τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν με καλύτερη οργάνωση και μεθοδικότητα στη διεξαγωγή των μαθημάτων τους. Αυτό, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει και να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες ενός σύγχρονου σχολείου.

Άλλωστε στο Νομό Καρδίτσας έχει επιτελεσθεί σημαντικό έργο στη βελτίωση των υποδομών με νέα διδακτήρια, απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου και σύγχρονο εξοπλισμό των εργαστηρίων».

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχοι στα σφαγεία του Νομού από τις υπηρεσίες της Ν.Α.
Επόμενο άρθρο Τρίωρη στάση εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους