Ειδήσεις

26ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 6-4-2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 26ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

  • Α΄ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣγια την καλλιέργεια κηπευτικών της εποχής. Σπορά: ποσότητα σπόρου, βάθος,σποράς, αποστάσεις . Μεταφύτευση: από το σπορείο στα γλαστράκια και από τα γλαστράκια στον κήπο.  Προετοιμασία εδάφους,  άρδευση, λίπανση, αποστάσεις, βάθος φύτευσης, υποστηρίγματα φυτών κ.α.
  • Β΄ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ – Πρόληψη και θεραπεία: τι είναι, ποια τα αίτια που την δημιουργούν πως αντιμετωπίζεται και πως προλαμβάνεται. Οι μεγάλοι μπορούν να την αντιμετωπίσουν και οι γονείς ας φροντίσουν τουλάχιστον για τα παιδιά τους κάνοντας πρόληψη.

 

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κάνναβης
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Όλες στο συλλαλητήριο