29 εκ. € για υποδομές εκπαίδευσης στη Θεσσαλία


Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας υπέγραψε πρόσκληση για Υποδομές στον τομέα της Εκπαίδευσης,  συνολικού προϋπολογισμού  29 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – ΕΣΠΑ 2007-2013.

Στην πρόσκληση μπορούν να ενταχθούν έργα που αφορούν στην κατασκευή νέων καθώς και στην αναβάθμιση υπαρχουσών κτιριακών υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και απευθύνεται στις παρακάτω κατηγορίες Δυνητικών Δικαιούχων :

  • ΟΤΑ Β΄ Βαθμού
  • Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε.

Η αξιολόγηση των προτάσεων  είναι συγκριτική και οι προτάσεις που θα επιλεγούν συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους. 

Οι προτάσεις  θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (ΕΔΑ) Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιος Γκούπας δήλωσε «Συνεχίζουμε, με εργαλείο μας το ΕΣΠΑ 2007-2013 την προσπάθειά μας να στηρίξουμε ποιοτικά την εκπαίδευση. Προχωρούμε σήμερα στην απόφαση να επενδύσουμε 29 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάσουμε νέες  και να αναβαθμίσουμε υπάρχουσες  κτιριακές υποδομές της εκπαίδευσης στη Θεσσαλία. Οι υποδομές  για την παιδεία είναι το πρωταρχικό βήμα που οφείλουμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης, που θα αποτελέσουν κίνητρο για μάθηση. Σε συνέχεια των υποδομών, σε εύλογο χρονικό διάστημα,  θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και κονδύλια του ΕΣΠΑ για τον  εξοπλισμό σχολείων, καθώς και για τον εργαστηριακό εξοπλισμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Προηγούμενο άρθρο Συμπαράσταση του Δημάρχου Καρδίτσας στους αγρότες
Επόμενο άρθρο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας