Ειδήσεις

2η Συνάντηση Ποιητών στη Λίμνη Πλαστήρα στις 3 και 4 Ιουλίου


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου τη 2η Συνάντηση Ποιητών στη λίμνη Πλαστήρα, με θέμα: «Εξ- εγέρσεις και Επ-αναστάσεις με το γράμμα Ε της Ποίησης».

Πρόκειται για εκδήλωση του Δήμου που εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Έγερση των Ελλήνων & την Ανάσταση του Γένους, μέσα από τον ποιητικό λόγο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 3/7/2021 στο Υπαίθριο θέατρο Πεζούλας και ώρα 8 το βράδυ. Συμμετέχουν ποιητές από την Καρδίτσα και άλλες Θεσσαλικές πόλεις, οι οποίοι θα απαγγείλουν οι ίδιοι σχετικά με το θέμα ποιήματα.

Η συμμετοχή των ποιητών είναι ελεύθερη, υπό την προϋπόθεση της υποχρεωτικής δήλωσης συμμετοχής μέχρι 25 Ιουνίου και αποστολής δύο ποιημάτων σχετικών με το θέμα, στο e-mail: synlimni@gmail.com

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης είναι ο κριτικός Λογοτεχνίας, Ποιητής, Γραμματολόγος και Μεταφραστής Αλέξης Ζήρας, τον οποίο θα παρουσιάσει ο Ποιητής Ηλίας Κεφάλας. Ο κ. Ζήρας θα μιλήσει σχετικά με την Ποίηση και την Κριτική Ποίησης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο πρώτο μέρος θα γίνει καλωσόρισμα από τους οργανωτές και το δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα. Ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας θα μιλήσει για το έργο του Αλέξη Ζήρα και θα διαβαστούν ποιήματά του. Ο κ. Ζήρας θα μιλήσει για την Λογοτεχνία και Ποίηση του Σήμερα και του Αύριο και θα ακολουθήσει μουσικό διάλειμμα.

Στο β μέρος της εκδήλωσης θα διαβαστούν αδημοσίευτα ποιήματα από τους  συμμετέχοντες ποιητές της Β Συνάντησης, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο 2ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Συνάντηση», που θα εκδοθεί αμέσως μετά.

Στο τρίτο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστεί μια σπουδαία μουσικο-ποιητική παράσταση την οποία έχει σχεδιάσει ο ποιητής Βαγγέλης Ντελής και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Ντάλης, την οποία θα αποδώσει η Θεατρική Ομάδα ΟΜ Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, η οποία θα κάνει και την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό. Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Μεσενικόλα δίπλα στη λίμνη Πλαστήρα.

Την Κυριακή 4/7/2021 στο Πολιτιστικό Στέκι Κρυονερίου στις 10.30 π.μ. θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του α τεύχους του Λογοτεχνικού Περιοδικού «Συνάντηση», το οποίο διατίθεται ήδη ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ενώ στην έντυπη μορφή διατίθεται από τον εκδοτικό οίκο «Φάος» σε συμβολική τιμή. Αμέσως μετά θα γίνουν τα εγκαίνια της Ποιητικής Βιβλιοθήκης «Αλέξη Ζήρα», η οποία δημιουργήθηκε με προσφορά 1.500 βιβλίων που δώρισε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ο κ. Ζήρας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό τηρουμένων των περιορισμών του πρωτοκόλλου για την προστασία από τον covid19 για εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Παλαμά την Τρίτη 15 Ιουνίου και την Παρασκευή 18 Ιουνίου
Επόμενο άρθρο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην απεργία