Ειδήσεις

2η Συνεδρίαση της Επιτροπής για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων στη Λίμνη Πλαστήρα


 Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Ομάδας Συντονισμού για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων για τους Δήμους Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε 27/11/2023 στη Λίμνη Πλαστήρα, υπό την προεδρεία του Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Δ.Σκάλκου. Συμμετείχαν ο κ. Μ. Γραφάκος, ΓΓ Διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχες Ευρυτανίας κ. Α. Τασιός και η κ. Κ. Καλαντζή, οι δήμαρχοι κ. κ. Π. Νάνος, Αλ. Καρδαμπίκης και Α. Στεργίου (διαδικτυακά), αντιδήμαρχοι και γραμματείς των τριών δήμων, στελέχη Διαχειριστικών Αρχών κ.α

Στη συνεδρίαση κωδικοποιημένα αποφασίστηκαν τα εξής:

Αξιολογήθηκε η πρόοδος ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων που συμφωνήθηκαν στην 1η συνεδρίαση, εκφράστηκε η ικανοποίηση των μελών για το επίπεδο σχεδιασμού, ωριμότητας και προόδου υλοποίησης αυτών.

Διαπιστώθηκαν εξαιρετικά αποτελέσματα και για τους τρεις Δήμους καθώς το ΕΑΠΑ είναι δυναμικό πιλοτικό εγχείρημα, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων υστέρησης των ορεινών περιοχών, δημιουργώντας παράλληλα ορεινή στρατηγική Ανάπτυξης.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της ΟΧΕ για ωρίμανση σημαντικών έργων, με προτεραιότητα στις υποδομές αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών και αισθητικών αναπλάσεων, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, 6 εκ. για κάθε Δήμο.

Ανακοινώθηκε ειδικό πρόγραμμα τεχνικής  υποστήριξης στους Δήμους από τη ΜΟΔ Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, με συνδρομή στη σύνταξη μελετών και παρακολούθησης και υλοποίησης των έργων.

Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος για την δημιουργία ειδικού πλάνου δημοσιότητας προκειμένου ο πολίτης να παρακολουθεί την πορεία της υλοποίησης του ΕΑΠΑ.

Προγραμματίστηκε η επόμενη συνεδρίαση για τον Απρίλιο του 2024 στο Δήμο Αγράφων.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Σκόνδρα - Κεφαλογιάννη για τουριστική ανάδειξη της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο O Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στο Μορφοβούνι