Ειδήσεις

2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας: Στον κόσμο του επιχειρείν


Τη δυνατότητα γνωριμίας με τον κόσμο του «επιχειρείν» είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Διοίκησης – Οικονομίας, της ειδικότητας Υπαλλήλων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιώνστις 06 και 08-12-2022 κατάτην 1η διδακτική τους επίσκεψη σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις της πόλης.

Πρώτος σταθμός η ΑΝ.ΚΑ (Αναπτυξιακή Καρδίτσας).

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Σακελλαρίου Ευάγγελος αναφέρθηκε στο σκοπό της εταιρίας που είναι η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων στην εισαγωγή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο παραγωγικό σύστημα, στηνεισαγωγή και διεύρυνση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην υποστήριξη και ανάπτυξη νέων συλλογικών δομών, στην κοινωνική ανάπτυξη και γενικότερα στην ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας και εφόσον της ζητηθεί και άλλων περιοχών της Ελλάδος.

Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει η εταιρεία μέχρι σήμερα και την στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική, έξυπνη, πράσινη, ανθεκτική, διασυνδεμένη, ανοιχτή και με πρόσωπο κοντά στους πολίτες.

Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος τμήματος Διοίκησης & Οικονομικών Γανιάς Βασίλειος αναφέρθηκε στο οργανόγραμμα της εταιρείας, στον τρόπο λήψης αποφάσεων και στη λειτουργία του Λογιστηρίου.

Αναφορά έγινε και για το Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανέργων και Μειονεκτούντων Πολιτών του Δήμου Καρδίτσας,μια νέα προσπάθεια που γίνεται για την υποστήριξη κατά την επιχειρηματική εκκίνηση των νέων.

Δεύτεροςσταθμόςη Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πρώην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, Δ.Ο.Υ.).

Το καλωσόρισμα έγινε από τον Υποδιευθυντή, Κ. Μεριχωβίτη Ευάγγελο, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν στην υπηρεσία με τη χρησιμοποίηση της μηχανοργάνωσης, καθώς και στις σχέσεις της υπηρεσίας με την πολιτεία και τους πολίτες και στον τρόπο ελέγχου των φορολογουμένων.

Στη συνέχεια με τη συνοδεία του προέδρου των εργαζόμενων,ΚουΜπατρά Γεωργίου, οι μαθητές επισκέφτηκαν όλα τα τμήματα της υπηρεσίας (Μητρώου, Αυτοκινήτου, Εσόδων, Δικαστικού, Κεφαλαίου, Γραμματείας, Πρωτοκόλλου, Φ.Π.Α., Ελέγχου), όπου οι προϊστάμενοι και οι εργαζόμενοι με μεγάλη προθυμία παρουσίασαν τις εργασίες των τμημάτων τους και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών.

Ενημέρωση έγινε και από την υπεύθυνη του πρακτορείου της Τράπεζας της Ελλάδας που συστεγάζεται στο χώρο της Α.Α.Δ.Ε.για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημόσιους φορείς.

Τρίτοςσταθμός, τοΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Μας υποδέχθηκε ηΔιευθύντρια του Επιμελητηρίου Κα. Γεωργία Κοτρώνη,που αναφέρθηκε στον σκοπό και τις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια στο χώρο εκδηλώσεων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Νομού Καρδίτσας και Υπεύθυνος ΓΕ.ΜΗ. και υπηρεσιών μίας στάσηςτου Επιμελητηρίου, κος Παπαδημητρίου Γεώργιος, αναφέρθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου με την αγορά και την επιχειρηματικότητα, στις διαδικασίες σύστασης μιας εταιρίας και το Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο).

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις δυνατότητες της ειδικότητας Υπαλλήλων Οικονομικών και ΔιοικητικώνΥπηρεσιών, για την πρακτική άσκηση που μπορούν να κάνουν ως φοιτητές και τη διαδικασία εγγραφής στο Σύλλογο Λογιστών, όπως και την πιθανή συμμετοχή των μαθητών στα επιμορφωτικά σεμινάρια που κάνει ο σύλλογος στα μέλη του.

Την επίσκεψή μας στο Επιμελητήριο έκλεισανηΚαΕλπίδα Παπαβασιλείουκαιο Κος Ευάγγελος Ντάφλοςτου τμήματος Διοικητικού – Οικονομικούπου αναφέρθηκαν στο οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου, τις προσφερόμενες προς τα μέλη του υπηρεσίες, τη συμμετοχήστις διεθνείς εκθέσεις, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και την κατανομή των μελών.

Μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επαφή και την γνωριμία τουςμε τον κόσμο του «επιχειρείν».

Επίσης όλοι οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας συμμετείχαν και στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Αμφιθέατρο του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών, Ξύλου και Επενδύσεων με θέμα: Η Θεσσαλία ως πόλος έλξης για νέες επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα των νέων στη Θεσσαλία

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση – ομιλία με θέμα: Εξάρτηση παιδιών και εφήβων από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στη μετά covid εποχή
Επόμενο άρθρο Υποδοχή Erasmus+ στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας με θέμα τη μεσογειακή διατροφή