Ειδήσεις

3η Δεκέμβρη 2017: Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η 3η Δεκέμβρη 2017, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά αγώνα, ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης, διαμαρτυρίας και όλοι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας, συνυπογράφουμε τη διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2017 της ΕΣΑμεΑ και καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους γονείς, τα μέλη των οικογενειών μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους στους εργασιακούς μας χώρους να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας, ιδιαίτερα την τελευταία 8ετία που μας οδηγούν καθημερινά στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα παιδιά μας–ΑμεΑ, εμείς και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά του Αναπηρικού Κινήματος: «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας καθημερινά για την υγεία, την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση.

«Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!»

Διεκδικούμε ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία και το άρθρο 62 του Ν.4488/17 «Ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στις δημόσιες πολιτικές» επιβάλλει την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε δημόσια πολιτική, διοικητική διαδικασία, δράση, μέτρο και πρόγραμμα.

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η ΕΣΑμεΑ το κείμενο για τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2017 για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο «Πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία».

(και παράλληλα Υπενθυμίζουμε τη δημοσίευση για το 1ο δελτίο του Παρατηρητηρίου της ΕΣΑμεΑ για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στα άτομα με αναπηρία.)

Στη Διακήρυξη για την 3η Δεκέμβρη 2017, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επισημαίνονται οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος ανά τομέα δράσης και η άμεση παρέμβαση:

-σε ενδεχόμενη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων,

-για τη διατήρηση των θετικών ρυθμίσεων στη φορολογία και στη διεύρυνσή τους,

-σε ενδεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης Δομών/Προγραμμάτων που προωθούν την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, όπως είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, τα Κέντρα Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.,

-σε ενδεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης δομών κλειστής φροντίδας, πριν από την ολοκλήρωση της αποϊδρυματοποίησης,

-για τη διατήρηση της διάταξης του άρθρου 2 της Υ.Α. ΓΔ.οικ.2961-10 (Αρ. ΦΕΚ 128 Β’/24.01.2017) που εξαιρεί τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας από το δηλωθέν εισόδημα για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί ανάπηροι, γονείς, οικογένειες, αλλά και κάθε πολίτης αυτής της χώρας ενώνουμε τις φωνές μας και διατρανώνουμε τη Διακήρυξη και το μήνυμα της 3ης Δεκέμβρη 2017 της ΕΣΑμεΑ.

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για τη λήψη εδώ και τώρα δέσμης συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας από τις επιπτώσεις της κρίσης.

 

 

Με τιμή το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών ΑμεΑ

 

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του Δ. Παλαμά προς τους χρήστες παρόχθιων ρευμάτων