Ειδήσεις

3η Διδακτική επίσκεψη του τμήματος ΓΟΔ του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Τη δυνατότητα γνωριμίας με τον κόσμο του «επιχειρείν» είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Διοίκησης – Οικονομίας, της ειδικότητας Υπαλλήλων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών 27-03-2019 κατά  την 3η διδακτική τους επίσκεψη σε υπηρεσίες της πόλης.

Πρώτος σταθμός η Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πρώην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, Δ.Ο.Υ.).      

Το καλωσόρισμα έγινε από τον Διευθυντή, Κ. Καρρά Στέφανο, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν στην υπηρεσία, καθώς και στις σχέσεις της υπηρεσίας με την πολιτεία και τους πολίτες.

Στη συνέχεια με τη συνοδεία του προέδρου των εργαζόμενων, Κου Μπατρά Γεωργίου, οι μαθητές επισκέφτηκαν όλα τα τμήματα της υπηρεσίας (Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Μητρώου, Αυτοκινήτου, Δικαστικού, Κεφαλαίου, Γραμματείας, Πρωτοκόλλου, Φ.Π.Α., Ελέγχου), όπου οι προϊστάμενοι και οι εργαζόμενοι με μεγάλη προθυμία παρουσίασαν τις εργασίες των τμημάτων τους, απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών και τους έδωσαν σχετικά έγγραφα, τα οποία  χρησιμοποιούν στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Δεύτερος σταθμός, το Επιμελητηριο Καρδιτσας.

Μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος, κ. Ντενίσης Γεώργιος,  που αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια στο χώρο εκδηλώσεων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Νομού Καρδίτσας και Υπεύθυνος ΓΕ.ΜΗ. και υπηρεσιών μίας στάσης  του Επιμελητηρίου, κος Παπαδημητρίου Γεώργιος, αναφέρθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου με την αγορά και την επιχειρηματικότητα, στις διαδικασίες σύστασης μιας εταιρίας και το Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο).

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις δυνατότητες της ειδικότητας Υπαλλήλων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, για την πρακτική άσκηση που μπορούν να κάνουν ως φοιτητές και τη διαδικασία εγγραφής στο Σύλλογο Λογιστών, όπως και την πιθανή συμμετοχή των μαθητών στα επιμορφωτικά σεμινάρια που κάνει ο σύλλογος στα μέλη του.

Την επίσκεψή μας στο Επιμελητήριο έκλεισε η  Κα Ελπίδα Παπαβασιλείου, Προϊσταμένη  Π.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού, που αναφέρθηκε στο οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου, τις προσφερόμενες προς τα μέλη του υπηρεσίες, τη συμμετοχή  στις διεθνείς εκθέσεις, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και την κατανομή των μελών.

Τρίτος σταθμός,  η Συνεταιριστικη ΤΡΑΠΕΖΑ Θεσσαλιας ΣΥΝ. Π.Ε.

Η ενημέρωση έγινε από το Διευθυντή του υποκαταστήματος Καρδίτσας, Κο Ζυγογιάννη Κωνσταντίνο, ο οποίος ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις συνεταιριστικές τράπεζες, για τις τραπεζικές εργασίες (είδη καταθέσεων, δανείων, κάρτες, ασφάλειες, θυρίδες, εγγυητικές επιστολές), τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα capital control, για το θεσμό του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ», τα κόκκινα δάνεια και τη διαδικασία που ακολουθεί σ΄ αυτή τη περίπτωση  η τράπεζα.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους μαθητές.

Στο τέλος,  οι μαθητές ακολουθώντας τα βήματα που κάνει ένας πελάτης της τράπεζας, άνοιξαν έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου και έκαναν μία κατάθεση, δραστηριότητα που αντιμετωπίζουν στη πρακτική άσκηση που δουλεύουν στο μάθημά τους.

Μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επαφή και την γνωριμία τους  με τον κόσμο του «επιχειρείν».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Τ1
Επόμενο άρθρο Για την συνάντηση των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό