Ειδήσεις

3η Διεθνής Συνάντηση Erasmus+ για το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας


Στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ229, που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η 3η διεθνής συνάντηση εργασίας από 04/11/19 έως 08/11/19, στην πόλη μας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από πέντε χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία. Το βασικό θέμα του τρέχοντος προγράμματος φορά στη μελέτη των κοινωνικών φαινομένων της μετανάστευσης και των φυλετικών διακρίσεων.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος αντιπροσωπίες καθηγητών (9 μέλη) και μαθητών (33 μέλη) κάθε συμμετέχουσας χώρας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο Διευθυντής κος Ζαχαρής Κωνσταντίνος, η καΛάντζου Αικατερίνη, ΠΕ02 και ο κος Μαυροκέφαλος Γεράσιμος, ΠΕ06, καθώς και μαθητές/ήτριεςόλων των τάξεων. Την πρώτη ημέρα, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας υποδέχθηκαν με θέρμη τις αντιπροσωπίες των εταίρων σε μια όμορφη τελετή υποδοχής. Στη συνέχεια ακολούθησαν η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του σχολείου καθώς και οι δραστηριότητες γνωριμίας. Τις επόμενες μέρες η ελληνική ομάδα και οι ξένες αντιπροσωπείες παρουσίασαν ομαδο-συνεργατικές εργασίες και συμμετείχαν σε ενδιαφέρονταεργαστηριακά μαθήματα, υλοποιώντας τις δράσεις του προγράμματος. Ταυτόχρονα, έλαβαν χώρα εκπαιδευτικές εκδρομές στη Λίμνη Πλαστήρα, στα Μετέωρα καθώς και μια ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Την τελευταία ημέρα (Παρασκευή, 15/11) έγινε παρουσίαση των δράσεων της ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ για τους μετανάστες/πρόσφυγες από τον Γενικό Διευθυντή κ. Μπέλλη Βασίλειο και ακολούθησε επίσκεψη στο διαπολιτισμικό κέντρο της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα και να γνωριστούν με συνομηλίκους τους από τις συμμετέχουσες χώρες. Οι αλλοδαποί μαθητές, μάλιστα, φιλοξενήθηκαν όλοι σε σπίτια ελλήνων.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του 5ου ΓΕΛ συνεχίζεται με πολλές νέες δράσεις κινητικότητας για το επόμενο εξάμηνο.

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Ο σύνδεσμος αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Βοιωτίας οι νέοι επισκέπτες μας