Ειδήσεις

3η κινητικότητα με μαθητές του 1ου Δ. Σχ. Παλαμά


Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 3η κινητικότητα με μαθητές του 1ου Δ. Σχ. Παλαμά στη Marginea της Ρουμανίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Save Energy Save the World 2016-1-PL1-KA219-026180. Από τις 21 Μαρτίου έως τις 27 Μαρτίου του 2018 οι μαθητές του 1ου Δ. Σχ.Παλαμά : Κολοβός Αθ., Πάσχος Χρ., Κακαλάμη Β., Τσερέπη Β. μαζί με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Παπαβασιλείου Β. (δασκάλα) και Ντούλα Ειρήνη (Συντονίστρια του προγράμματος) είχανε την ευκαιρία να αναπτύξουν τις καλές πρακτικές σε σχέση με το πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας καθώς και να συμμετάσχουν  σε δραστηριότητες (θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια, κατασκευές, ομιλίες και διαδραστικά παιχνίδια).

Παράλληλα οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Πλανητάριο της Suceava, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco μοναστήρια Putna και Voronet, την καστροπολιτεία Neamt, το υδροηλεκτρικό φράγμα Bicaz όπως επίσης και το μοναδικό σε όλη τη Ρουμανία εργαστήριο μαύρης κεραμικής της Marginea.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους στην 3η κινητικότητα με μαθητές αποκομίζοντας όμορφες εμπειρίες και εντυπώσεις.

Προηγούμενο άρθρο Στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση συμμετέχει το Επιμελητήριο
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίων στους Σοφάδες