Ειδήσεις

32ο Π.Φ.Ε.Θ. : Το αφιέρωμα στον Διονύση Τσακνή


Τον καταξιωμένο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Διονύση Τσακνή τίμησε, το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, η Οργανωτική Επιτροπή του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Στο έργο του αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος κάνοντας λόγο για έναν πολύτιμο και παθιασμένο δημιουργό, με κοφτερή σκέψη και προοδευτική συνείδηση. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσιάνος, ο Διονύσης Τσακνής παρακολουθούσε από κοντά τη δραστηριότητα του Θεσσαλικού Θεάτρου και δεν άργησε να συνεργαστεί με αυτό. «Τον κέρδισε από πολύ νωρίς η θεατρική μουσική και από την Καρδίτσα έγινε γνωστός στην Αθήνα όπου άρχισε να συνεργάζεται με τους καλύτερους. Γράφει μουσική για να φωτίσει το λόγο και το ρόλο των ηθοποιών. Είναι ένας πραγματικός φίλος, γενναιόδωρος, ένας σπουδαίος πολίτης, ένας σημαντικός μουσικός, αλλά και δάσκαλος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεσσαλός σκηνοθέτης.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συγχαίροντας τον κ. Τσακνή για τη δημιουργική πορεία του και ευχόμενος να έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακνής ξεκίνησε λέγοντας πως είναι μεγάλη τιμή να μιλάει έτσι ένας δάσκαλος (εννοώντας τον κ. Τσιάνο) για τον μαθητή του. Εν συνεχεία, υπογράμμισε τα εξής : «Την πόλη μου, την Καρδίτσα, δεν την ξεχνώ ποτέ. Ίσως μεροληπτώ κιόλας. Εδώ ένιωσα τα πρώτα σκιρτήματα της δουλειάς».

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει την Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου (Δ. Κορινθίων) «ΑΠΟΛΛΩΝ» που παρουσίασε το έργο «Ο φονιάς» του Μήτσου Ευθυμιάδη.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος διαγωνιζόμενος θίασος καθώς το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου. Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης ανέλαβαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα :

  • Ο Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός – σκηνοθέτης – καθηγητής υποκριτικής

  • Ο Βύρων Φιδετζής, μαέστρος – σολίστ – μελετητής της ελληνικής μουσικής

  • Ο Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος – συγγραφέας

  • Ο Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος

  • Η Λίνα Ζαρκαδούλα, σκηνοθέτης

Το Φεστιβάλ, που βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, τον 102fm και την ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικο μπαλταφάν στο ΚΔΑΠ Γιολδάση
Επόμενο άρθρο 8 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε όλη τη Θεσσαλία