Ειδήσεις

33ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 1-6-2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 33ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Ώρα 8-9μ.μ.: α) έδαφος: η κινητήρια δύναμη στη βιολογική καλλιέργεια,  β) Σωστό πότισμα με φτηνό νερό. Μέθοδοι ποτίσματος.

Ώρα 9-10 μ.μ: ΤΑΓΓΙΣΜΑ ή ΤΑΓΓΙΣΗ ΛΙΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ. Με την πάροδο του χρόνου τα λίπη και έλαια αποκτούν μια δυσάρεστη οσμή και γεύση, που δύσκολα καταναλώνονται αλλά το κυριότερο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας. Γιατί αλλοιώνονται, ποιοι παράγοντες την προκαλούν, τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε ή να αποφύγουμε το τάγγισμα;

Και λίγα λόγια για το ποια λέμε λίπη και ποια έλαια καθώς και για τα ακόρεστα, τα κορεσμένα και  τα τρανς λιπαρά

 

 

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 57χρονου φυγόποινου
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δημ. Σχολείο Ν. Μοναστηρίου