Ειδήσεις

34ο Π.Φ.Ε.Θ.Κ.: Εντυπωσίασε η συναυλία με τον Λουκά Θάνο


Με μία ξεχωριστή συναυλία του μουσικοσυνθέτη Λουκά Θάνου και ερμηνευτή τον Σταύρο Σιόλα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει  η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο σπουδαίος Λουκάς Θάνος παρουσίασε το έργο του «Χρόνος Ερωτικός» σε ποίηση του Πάνου Δημητρόπουλου.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει μια σειρά από μελοποιημένα ποιήματα από το 10ο βιβλίο της Σειράς Ποιείν (εκδόσεις Μετρονόμος) σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι που συγκίνησε έτσι όπως μόνον η Τέχνη μπορεί να κάνει.

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, εμφανίστηκε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης που παρουσίασε το έργο του Αλέκου Γαλανού «Τα κόκκινα φανάρια».

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Μαρτίου με την απονομή των βραβείων.

Η Κριτική Επιτροπή, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης, αποτελείται από τον σκηνοθέτη Βασίλη Κυρίτση, τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, τον μουσικοσυνθέτη Λουκά Θάνο, τη σκηνογράφο-ενδυματολόγο Χριστίνα Κωστέα και τον ηθοποιό Παύλο Βησσαρίου.

Όλες οι παραστάσεις μεταδίδονται απευθείας μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ: η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Συμπαραστάτης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας και ΕΡΤ Βόλου.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

 Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Δημοτικό Κινηματοθέατρο, ώρα 11:00 π.μ.  

Εικαστικό γεγονός: Προβολή & ανάλυση 120 έργων του καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη. Αναδρομή, συζήτηση και προβληματισμός για την πορεία της σύγχρονης  τέχνης.  

 

Δημοτικό Κινηματοθέατρο, ώρα 8:30μμ.

> Πειραματική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με το έργο «Ανοιχτό Ζευγάρι, Σχεδόν Ορθάνοιχτο» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε

> Τιμητικό Αφιέρωμα στην ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου

Ομιλητής: Χρήστος Σιάφκος, δημοσιογράφος-συγγραφέας

 

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Δημοτικό Κινηματοθέατρο –  ώρα 11:00 π.μ.

Παράσταση τριών μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Το σύνολο κιθάρας ΄΄Legato΄΄, το σύνολο εγχόρδων και το σύνολο τζαζ σε μια ευφάνταστη μουσική διαδρομή.

Η παράσταση γίνεται με σκοπό τη στήριξη του αντικαρκινικού αγώνα.

 

Δημοτικό Κινηματοθέατρο,  ώρα 8:30μμ.

> Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

> Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο το συνθέτη και ερμηνευτή Μπάμπη Στόκα.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Στην FOOD EXPO συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας