Ειδήσεις

4η Διεθνής Συνάντηση Erasmus+


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ219 που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η 4η διεθνής συνάντηση εργασίας LTTAαπό 6/5/19 έως10/5/19, στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στο διετές πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τέσσερις χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία. Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος αντιπροσωπίες καθηγητών και μαθητών κάθε χώρας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Διευθυντής, ο κ. Κωνσταντίνος Θέος, καθηγητής ΠΕ86 και 5 μαθήτριες της Β’τάξης.

Τις αντιπροσωπίες υποδέχθηκαν με θέρμη στο Σχολείο «DR. Ilhamitankutanadolulicesi» της Αττάλειας η υπεύθυνη του προγράμματος IlkayCekirdek, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, καθώς και καθηγητές και μαθητές του Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψηςοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο,να έρθουν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα και να γνωριστούν με συνομηλίκους τους μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες. Επίσης οι ομάδες ξεναγήθηκαν στην πανέμορφη πόλη και τα περίχωρα της Αττάλειας, ενώ πραγματοποιήθηκανδύο ημερήσιες εκδρομές, μια στην πόλη Άσπενδος της αρχαίας Παμφυλίας (που διαθέτει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαιοελληνικά θέατρα) και η άλλη στην τοποθεσία Όλυμπος της αρχαίας Φασεηλίδας.

Η ελληνική ομάδα έκανε παρουσιάσεις, συμμετείχε σε εργαστήρια και συνεργατικές δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος. Το ευρωπαϊκό ταξίδι του 5ου ΓΕΛ θα συνεχιστεί και κατά το σχολικό έτος 2019-2020, με δύο σχέδιαErasmus+ που ήδη υλοποιούνται.

 

Προηγούμενο άρθρο 12η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για το Αιολικό Πάρκο στη θέση Αέρας