4η πανελλαδική συνδιάσκεψη Σύριζα στο στάδιο ειρήνης και φίλιας


Διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου οι διήμερες οι εργασίες της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο. Το άνοιγμα των εργασιών έγινε με εισήγηση του συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας Γ. Μπανιά και την ομιλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλ. Τσίπρα. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η πολιτική απόφαση σχετικά με την πολιτική και οικονομική συγκυρία, η ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης, η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και μέσω αυτής η στοχοποίηση των κινημάτων, καθώς και η ενότητα της αριστεράς και η ανάγκη ενός νέου συνασπισμού διακυβέρνησης της χώρας από τις δυνάμεις που έχουν καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ως απάντηση στην κρίση και τον δικομματισμό που καταρρέει υπό το βάρος των ευθυνών του.

Η συγκυρία έχει δραματικό χαρακτήρα αφού η χώρα μας έχει επιλεγεί ως πειραματόζωο για τα αντεργατικά μέτρα και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποποιηθεί την εξουσία και είναι πια εργαλείο των ξένων πιστωτών την διάσωση των οποίων προωθεί. Συνεχίζει να παριστάνει ότι δεν υπάρχει Λαός μη δίνοντας σημασία στην γνώμη του και απειλώντας ακόμη και με πολιτική εκτροπή προκειμένου να αντιμετωπίσει την οργή του…

Αντιπρόσωποι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη από τον νομό Καρδίτσας είναι οι : Αναστασόπουλος Στέλιος, Ευθυμίου Αγγέλα, Ζαφειρόπουλος Στέφανος, Καρακώστας Χρήστος, Καραμάνης Κώστας, Καπερώνη Γιάννα, Καρατζιάς Νίκος, Μουλιάκος Ναπολέων, Μπεμπές Παύλος, Πατζάκης Βασίλης, Παύλου Φρόσω.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη συγχώνευση της ΕΑΣΚ
Επόμενο άρθρο Πανθεσσαλική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Καρδίτσα με την παρουσία του κ. Σταϊκούρα