Ειδήσεις

4ο Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι Καρδίτσας


Προκηρύσσεται το 4ο Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι (Backgammon) Καρδίτσας 2017-2018. Ως Οργανωτική Επιτροπή ορίζεται το Δ.Σ. του Ομίλου.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 15 αγωνιστικές σύμφωνα 1) με τους διεθνείς κανονισμούς backgammon (Ισχύουν οι κανονισμοί που είναι μονίμως αναρτημένοι στην ιστοσελίδα http://karditsabg.blogspot.gr) , 2) με την παρούσα προκήρυξη και 3) το συνημμένο ημερολόγιο πρόγραμμα αγώνων.

Οποιαδήποτε αλλαγή σε ημερομηνία διεξαγωγής αγώνων θα ανακοινώνεται έγκαιρα από την Οργανωτική Επιτροπή.

Σύστημα διεξαγωγής: Η κάθε αγωνιστική θα διεξάγεται με «Ελβετικό» σύστημα τεσσάρων γύρων με αγώνες των 7 πόντων.

Διευθυντής Αγώνων – Γραμματεία – Επιτροπή Ενστάσεων: Την ευθύνη της διεύθυνσης θα έχει ο Διευθυντής Αγώνων και οι αντικαταστάτες του οι οποίοι ορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή.

Χρόνος αγώνα: Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με τη χρήση χρονομέτρου. Εάν τα διαθέσιμα χρονόμετρα δεν επαρκούν για όλους τους αγώνες που διεξάγονται ταυτόχρονα, θα τοποθετούνται κατόπιν επιλογής του Διευθυντή Αγώνων, σε αγώνες που κρίνονται ως πιθανοί να προκαλέσουν καθυστέρηση. Ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε δύο λεπτά ανά πόντο μήκους αγώνα. Για παράδειγμα, για αγώνα 7 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο 14 λεπτά (7 x 2 min).

Βαθμολογία: Ο νικητής κάθε αγώνα παίρνει 7 βαθμούς. Επίσης 7 βαθμούς παίρνει ο κάθε παίκτης που θα συμμετάσχει και στους τέσσερις γύρους της κάθε αγωνιστικής.

Ο παίκτης που θα συμπληρώσει τους περισσότερους βαθμούς στην διάρκεια των τεσσάρων γύρων ανακηρύσσεται νικητής της αγωνιστικής.

Φύλλο Αγώνα: Στο τέλος κάθε αγωνιστικής συντάσσεται φύλλο αγώνα στο οποίο αναγράφονται:

  1. Τα αποτελέσματα ανά γύρο
  2. Βαθμολογία
  3. Ποσό των κατατεθέντων παραβόλων

και υπογράφεται από τον Διευθυντή αγώνων, τον Ταμία και τον Έφορο.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία αναρτώνται στον χώρο των αγώνων πριν την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής.

Στο τέλος του πρωταθλήματος η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος συντάσσει την τελική βαθμολογία λαμβάνοντας υπόψη τα ένδεκα καλύτερα αποτελέσματα κάθε παίκτη από το σύνολο των 15 αγωνιστικών και ανακηρύσσει τον πρωταθλητή Καρδίτσας.

Άρση ισοβαθμίας: Για την άρση της ισοβαθμίας τηρούνται τα παρακάτω κριτήρια.

  1. Οι νίκες στα μεταξύ των ισοβάθμων παικτών παιγνίδια στο σύνολο των 15 αγωνιστικών. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν παιχτεί τουλάχιστον δύο παρτίδες μεταξύ των ισοβάθμων παικτών στην διάρκεια της χρονιάς και στην περίπτωση που οι ισόβαθμοι είναι περισσότεροι από δύο να έχουν παιχτεί περισσότερες από δύο παρτίδες μεταξύ όλων των ισοβάθμων, ώστε να προκύπτει σαφές αποτέλεσμα.
  2. Αγώνας μπαράζ των 9 πόντων μεταξύ των ισοβάθμων παικτών.

Έπαθλα:

Ο πρωταθλητής βραβεύεται

  1. με αναμνηστική πλακέτα στην οποία θα αναφέρεται το όνομά του και ο τίτλος του Πρωταθλητή Καρδίτσας 2017-2018.
  2. με χρυσό μετάλλιο
  3. Όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας βραβεύεται με κύπελλο, ασημένιο μετάλλιο και όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.

Ο τρίτος της βαθμολογίας βραβεύεται με κύπελλο, χάλκινο μετάλλιο και όποιο έπαθλο θα αθλοθετηθεί από τους χορηγούς.

Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε ειδική τελετή στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς σε δημόσιο χώρο με την παρουσία των αρχών της πόλης.

 

Τελικοί Αγώνες

Για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας 2017-2018 θα διεξαχθούν αγώνες σε δύο φάσεις σύμφωνα με την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Ελλάδας 2017-18:

Προκριματική Φάση Ομίλων στην οποία θα συμμετάσχουν οι 5ος, 6ος, 7ος, 8ος και 9ος στην τελική βαθμολογία και

Τελική Φάση στην οποία θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας.

Για κάθε αλλαγή στους παραπάνω όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος αρμόδια είναι η οργανωτική επιτροπή η οποία θα γνωστοποιεί έγκαιρα τις όποιες διαφοροποιήσεις.

Η συμμετοχή στις αγωνιστικές διαδικασίες του πρωταθλήματος συνεπάγεται την αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης από όλους τους συμμετέχοντες.

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΟ Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας