Ειδήσεις

4ο Συνέδριο του ΝΑΡ


Tο 4ο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 1, 2 και 3 Δεκέμβρη 2017 στην Αθήνα. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα εμπρός και σημαντικό σταθμό στη διαδικασία για το πρόγραμμα και κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, στην επεξεργασία κομμουνιστικής στρατηγικής απάντησης και αντικαπιταλιστικής επαναστατικής τακτικής στις σημερινές συνθήκες, αλλά και έμπρακτης συμβολής στην αναγκαία αντεπίθεση και ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.Σε συνεδρίαση της Π.Ε. εγκρίθηκε το κείμενο των Θέσεων της Πολιτικής Επιτροπής για το 4ο Συνέδριο, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα(http://www.narnet.gr) και κυκλοφορεί  σε ειδική έκδοση.

Η Π.Ε. θα οργανώσει τον εσωοργανωτικό και δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο, με γνώμονα τον πιο ευρύ διάλογο και κατάθεση απόψεων, τόσο μέσα από τις γραμμές του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όσο και ευρύτερα μεταξύ των αγωνιστών που εμπνέονται από τους στόχους συγκρότησης ενός νέου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος, μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και ενός νέου εργατικού κινήματος.

Επιλέξαμε,να αναμετρηθούμε με το βασικό ερώτημα που απασχολεί την κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους τα φτωχά λαϊκά στρώματα». «Μπορεί να ανατραπεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα;. Μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς; Και αν ναι, ποιος και πώς θα το κάνει;». Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα της περιόδου, μετά τον ανεμοστρόβιλο της καπιταλιστικής κρίσης, των αστικών αναδιαρθρώσεων, της εμπειρίας ΣΥΡΙΖΑ και του αναστοχασμού πάνω στα πεπραγμένα του κινήματος και της Αριστεράς. Γύρω απ’ αυτό, άλλωστε, διαπλέκεται το κεντρικό αφήγημα της αστικής ιδεολογίας –το δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (ΤΙΝΑ)-, σε μια εποχή που η ίδια -ο καπιταλισμός, δηλαδή- αδυνατεί να προσφέρει ένα ελκτικό όραμα.

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση , νΚΑ

(οργανώσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Κινηματογράφου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι αναμνήσεις των παιδιών, από σημείο σε σημείο στην ιστορία της Χιονάτης