Ειδήσεις

4 χρυσά μετάλλια για τον Μιχάλη Μπλούφα της Α.Κ.Α.Κ. & του ΑΣΚ Ολυμπιακός


Τέσσερις φορές πανελληνιονίκης και τέσσερα (4) χρυσά μετάλλια, συνοδευόμενα από αντίστοιχα ατομικά ρεκόρ, πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μπλούφας στη Θεσσαλονίκη στο θερινό πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης το τετραήμερο 05-08 Ιουνίου 2018. Ο 14χρονος Μιχάλης κατέκτησε χρυσά μετάλλια τα οποία συνδυάστηκαν από εκπληκτικές επιδόσεις, στα 50μ. με χρόνο 24,51¨, στα 100μ. με χρόνο 52,95¨, στα 200μ. με χρόνο 1.55,73¨ και στα 400μ. με χρόνο 4.11,82¨ στα διπλά πέδιλα (B-fins) στην κατηγορία παμπαίδων Α.

Ο αθλητής της ΑΚΑΚ & του ΑΣΚ Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του, καθώς παραμένει ανίκητος εδώ και δύο χρόνια στα αγωνίσματα της τεχνικής κολύμβησης έχοντας καταρρίψει 4 πανελλήνια ρεκόρ στα 50μ., στα 100μ.,  στα 200μ.  και στα 400μ. διπλά πέδιλα  στην κατηγορία παμπαίδων Β. Την χρονιά που μας πέρασε θριάμβευσε σε όλους τους αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων και χειμερινών αγώνων τεχνικής κολύμβησης στην κατηγορία του.

Την πρώτη του εμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης πραγματοποίησε ο Άκης Τσουκνίδας κατακτώντας την 4η θέση στα 50μ., την 4η θέση στα 200μ. και την 5η θέση στα 100μ. διπλά πέδιλα στην κατηγορία παμπαίδων Β. Ο Άκης κατέρριψε τα ατομικά του ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει στην τεχνική κολύμβηση.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Αλέξανδρος Καββάλας, ο οποίος αγωνίζεται με υποσχετική ενός έτους με την ομάδα του ΟΕΑ-ΝΑΒ και προπονείται καθημερινά με το σύλλογο. Ο Αλέξανδρος κατέκτησε την 11η θέση  στα 200μ., την 12η θέση στα 100μ., την 13η θέση στα 50μ., και την 13η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. mixed διπλά πέδιλα παίδων, καταρρίπτοντας τα ατομικά του ρεκόρ στα 100μ. και 200μ.

Την 15η θέση κατέκτησε στα 50μ. διπλά πέδιλα εφήβων ο Σωτήρης Μπλούφας των Δελφινιών Πτολεμαΐδας. Ο  εν λόγω αθλητής προπονείται καθημερινά με το σύλλογό μας αλλά αγωνίζεται με το σκουφάκι των Δελφινιών Πτολεμαΐδας.

Η επιτυχία των αθλητών της τεχνικής κολύμβησης έρχεται σε συνέχεια των επιτυχιών των περασμένων ετών, υποδηλώνοντας τη συνέχεια και τη σωστή δουλειά που γίνεται από αθλητές και προπονητές. Ο Σύλλογος έχει την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση διαμέσου της προπονητικής ομάδας και ιδιαίτερα μέσου των προπονητριών της αγωνιστικής ομάδας Νατάσας Θώδη και Ευγενίας Δρόσου (αμφότερες με ειδικότητα στην κολύμβηση), που εγγυούνται την επιτυχία και τη σωστή διαπαιδαγώγηση.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής κολύμβησης ήταν η τελευταία εσωτερική διοργάνωση για το 2018, στην Τεχνική κολύμβηση. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 499 αθλητές/τριες από 41 Σωματεία όλης της χώρας.

Ο Σύλλογος κατετάγη στην 15η θέση στους άνδρες και στην 22η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ των 41 συλλόγων με μόνο δύο συμμετοχές , του Μ. Μπλούφα και του Α. Τσουκνίδα, γεγονός που  δείχνει και την ραγδαία άνοδο του επιπέδου της κολύμβησης στην πόλη μας. Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης είναι  νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Για την καλλιέργειά του απαιτούνται διακριτές διαδρομές, αποκλειστικά για τεχνική κολύμβηση, προς αποφυγή ατυχημάτων. Όμως, μέχρι σήμερα, παρά τις πανελλήνιες διακρίσεις δεν έχουν παραχωρηθεί στο σύλλογο διαδρομές. Ευελπιστούμε στη νέα χρονιά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει στους αθλητές για την τεράστια επιτυχία τους, την εξαιρετική προπονητική ομάδα για το έργο που επιτελεί, και τους γονείς για τις θυσίες και την αμέριστη συμπαράσταση δείχνουν καθημερινά στα παιδιά τους και στην ομάδα.

Προηγούμενο άρθρο Ηχηρό μήνυμα υπέρ της παραμονής των ΤΕΙ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Εργαστήριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Καρδίτσα