40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στις 13 Σεπτέμβρη στο Παυσίλυπο


Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων συνδυάζοντας την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα: “Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων” (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Καρδίτσα θα πραγματοποιηθούν στις 13 Σεπτέμβρη, στο Παυσίλυπο.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

– Θεματικά περίπτερα για μαθητές και ανέργους

– Βιβλιοπωλείο

– Οργανωμένος παιδότοπος

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή θα πραγματοποιηθούν επίσης:

 

– Ιστορική αναδρομή του φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καρδίτσα

– Έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για τον Σοσιαλισμό»

– Ομιλία από μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ

– Συναυλίες με το rock συγκρότημα Collectiva

– Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα Σωτήρη Μαρκούτη

Παράλληλα και στα πλαίσια των προφεστιβαλικών  εκδηλώσεων η ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ και η ΚΟΒ Φαναρίου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει», στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής  στη  συνοικία της Φαναρίου, (στις εργατικές κατοικίες) την Πέμπτη 21/8 στις 8,30 μμ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση-μουσικό αφιέρωμα ενάντια στον φασισμό και προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», ενώ στον χώρο θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο και μπαρ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, κάθε νέο και νέα που βιώνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής καθημερινά, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, που κορυφώνονται στο κεντρικό Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στο Παυσίλυπο. Για να κάνουμε πράξη το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ, «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Συνεχίζουμε!

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντισμός στο Ανθηρό
Επόμενο άρθρο Ο Νικ. Γιαννέλος νέος «Θεσσαλάρχης» της ΕΛ.ΑΣ