Ειδήσεις

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καρδίτσα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λουμάκη για 2η συνεχόμενη χρόνια.  Άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν το πάρκο δημιουργώντας έτσι μια μικρή κόκκινη πολιτεία μέσα από την οποία στείλανε μήνυμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε από νωρίς με τη λειτουργία του παιδότοπου που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολύ μικρών φίλων της ΚΝΕ. Οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στον παιδότοπο είχαν στο επίκεντρο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες που έχει στα μικρά παιδιά.

Λίγο παραδίπλα στο μαθητικό στέκι, πραγματοποιούνταν συζήτηση με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας και τους όρους με τους οποίους αυτή ξεκινά. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε θεατρικό που ετοίμασαν οι φίλοι του Κόκκινου Αερόστατου.

Τη σκυτάλη πήρε το κουίζ γνώσεων που βασιζόταν στην έκδοση της Σ.Ε «1922-2022 Ανακαλύπτοντας τα ίχνη ενός ξεριζωμού» στο οποίο πήραν μέρος πολλοί φίλοι του Κόκκινου  Αερόστατου οι όποιοι στο τέλος του παιχνιδιού  άναψαν και άφησαν στον ουρανό μικρά κόκκινα φαναράκια δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εικόνα.

Στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ το μαθητικό συγκρότημα των Γιώργο Τσιαμαντά και Σταμάτη Φώτη έπαιζε όμορφα ακουστικά διασκευασμένα τραγούδια από

Στη συνέχεια ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της Σ.Ε εποχής και υπήρχαν θεματικές εκθέσεις που τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Με το βλέμμα στο μεγάλο φιλικό με Παναθηναϊκό ο ΑΣΚ
Επόμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Καθρεφτάκια για ιθαγενείς, τα μέτρα στήριξης των αγροτών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός