Ειδήσεις

4η Ημερίδα Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων


family goat

Το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει την διοργάνωση της 4ης Ημερίδας Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων με κεντρικό θέμα: Επιπτώσεις, διαχείριση και οικονομικότητα των χωλοτήτων σε βοοειδή κρεατοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/11/2022 δια ζώσης, στο αμφιθέατρο ‘Ησίοδος’ στο κτήριο Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Γαιόπολις (Π.Ο. Λάρισας – Τρικάλων).

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να καταστήσουν την ημερίδα αυτή θεσμό που θα συγκεντρώνει παραγωγούς, επαγγελματίες και επιστήμονες, και η τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωσή της κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Φώσκολος, ο οποίος θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της χωλότητας στους οικονομικούς και ζωοτεχνικούς δείκτες στις εκτροφές βοοειδών κρεατοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος διδάκτορας Ηλίας Μποντέτσης θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της χωλότητας στους οικονομικούς και ζωοτεχνικούς δείκτες στις εκτροφές βοοειδών κρεατοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής.

Ο καθηγητής Υγείας και Ευζωίας Βοοειδών, της Κτηνιατρικής Σχολή, του Πανεπιστημίου του Liverpool του Ηνωμένου Βασιλείου, Γεώργιος Π. Οικονόμου θα παρουσιάσει διαχειριστικά μέτρα για τη βελτίωση της υγείας των άκρων των γαλακτοπαραγωγών βοοειδών.

Τέλος, ο Huw McConochie, Ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης της ZinPro στο  Ηνωμένο Βασίλειο θα παρουσιάσει την διαχείριση της διατροφής για μείωση της εμφάνισης χωλότητας σε επίπεδο κοπαδιού.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα φοράει τα καλά της για το Α.Σ. Καρδίτσας– Παναθηναϊκός!
Επόμενο άρθρο Να ενταχθούν στο πρόγραμμα Οδικές Υποδομές, αναγκαία οδικά έργα για τον ορεινό και εγκαταλειμμένο Δήμο Αργιθέας