Ειδήσεις

5 Οκτωβρίου: Πανελλαδική Μέρα Δράσης στην Υγεία για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων


Οι συμβασιούχοι μπαίνουμε στη μάχη για την ενίσχυση της υγείας του λαού, για την ενίσχυση των δομών υγείας του νομού διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

Συνεχίζουμε τον αγώνα που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα για μέτρα προστασίας, για στήριξη του ΕΣΥ, για δουλειά με δικαιώματα!

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ακούει τα δίκαια αιτήματα μας αλλά συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική! Ως μοχλό την πανδημία ενισχύει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και τσακίζει την υγεία του λαού, τα δικαιώματα μας!

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αναστολές εργασίας χιλιάδων συναδέλφων, την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. – το  παραδέχεται άλλωστε και η ίδια βάζοντας σε αναστολή τις άδειες όλου του προσωπικού, προχωρώντας σε μια σειρά μετακινήσεις για να καλυφθούν τα κενά.

Παράλληλα, ετοιμάζεται να φέρει το «νέο ΕΣΥ». Τι σημαίνει, όμως, νέο; Σημαίνει λειτουργία των νοσοκομείων και ΚΥ με βάση τη λογική κόστους – οφέλους, με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σημαίνει, συγχωνεύσεις κλινικών και δομών υγείας για τον εξορθολογισμό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε προκλητικά πως στην Ελλάδα περισσεύουν νοσοκομεία και προσωπικό!

Η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων μας προχωρώντας σε μια παράταση μηνών για επικουρικούς και ΟΑΕΔ, ενώ τους συναδέλφους ΣΟΧ τους αφήνει στον αέρα χωρίς ενημέρωση! Ταυτόχροναπαραχωρεί σε εργολάβους και ιδιωτικές εταιρείες το προσωπικό διοικητικό, νοσηλευτικό ή προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας για να καλυφθούν κρίσιμες θέσεις στις δομές υγείας.

Δεν είναι τυχαίο, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων μειώθηκε. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντικαθίστανται οι εργαζόμενοι με φθηνότερους!

Στο νομό μας, το επόμενο διάστημακινδυνεύουμε με απόλυση πάνω από 100 συμβασιούχοι, με κάθε μορφή απασχόλησης. Συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων που καλύπτουμε καίριες θέσεις στα νοσοκομεία, προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα στο ήδη μειωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό, στο ήδη υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Στηρίζουμε και Δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις των σωματείων των υγειονομικών σε ΓΝ και ΚΥ.

Απαιτούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, άμεση ενίσχυση και εξασφάλιση πλήρους υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις δημόσιες δομές υγείας.
  • Μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.
  • Να παρθούν πίσω οι αναστολές εργασίας.

Καλούμε τα σωματεία υγειονομικών να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις στήριξης των συμβασιούχων με διεκδίκηση της άμεσης ανανέωσης και της μονιμοποίησης.

 

Της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Εργαζομένων σε Γ.Ν. και ΚΥ Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests 5/10 στη Ματαράγκα
Επόμενο άρθρο 37 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα