6ο Πανελλήνιο Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου


Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας διοργανώνει στην πόλη της Καρδίτσας το 6ο Πανελλήνιο Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου, ‘αμαδρυάδες 2015’, από 30 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου με τίτλο ‘‘μονόλογος περί διαλόγου’’.

Πρόκειται για ένα πρότυπο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασική του αρχή είναι η πεποίθηση ότι όλοι μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά, ατομικά και ομαδικά, μέσα από την Τέχνη του Θεάτρου. Έτσι λοιπόν απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών,  ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς, φοιτητές, μαθητές (14 έως 17 ετών) και  σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.

Στον ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο των εργαστηρίων του, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν πολύπλευρα το θέμα του σεμιναρίου και με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων του θεάτρου θα διδαχτούν  βασικές αρχές του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 1 βιωματικό εργαστήριο θεάτρου, παράλληλες δραστηριότητες καθώς και χρόνο ξεκούρασης  και διασκέδασης (2 μουσικές βραδιές και Tango)   

Στο εργαστήριο θα διδάξουν, τα παρακάτω αντικείμενα, οι:

  • «Οι μονόλογοι του Τσέχωφ πολύτιμο εργαλείο στην τέχνη της υποκριτικής»

Τάκης Τσαμαργιάς,  σκηνοθέτης – διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθήνας – καλλιτεχνικός  διευθυντής  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

  • «στον ίδιο ρυθμό»

Σπύρος Μπουντούρης, σκηνοθέτης – εμψυχωτής θεάτρου   

Θα  δοθούν  βεβαιώσεις  παρακολούθησης

Την Παρασκευή 30 Γενάρη μετά τις 9.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του εργαστηρίου βραδιά με ζωντανή μουσική, με τους Παναγιώτης Μαγκλάρας πιάνο,Λιάνα Μήνια φλάουτο-φωνή

Το Σάββατο 31 Γενάρη ώρα 9.30μ.μ.-10.30μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρα, βραδιά Tango: ‘Ενεργειακή Αλληλεπίδραση των σωμάτων στο Χορό’. Η επίδραση της ενέργειας και της αύρας στο ‘‘ΟΔΗΓΕΙΝ’’ (Leading) και ‘‘ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΝ’’ (Following) Διδάσκουν: VAIOS Y MARE και μετά τις 9.30μ.μ. θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι με ζωντανή μουσική από τους Ρούλα Καραπέτσα και Γιάννη Μαρκάκη.

Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των πέντε προηγούμενων χειμώνων, διοργανώνει το Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου, ‘αμαδρυάδες 2015’, στην πόλη της Καρδίτσας, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα και να αναδείξει την πόλη μας σε Πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της γης της Θεσσαλίας.

                 

 επιστημονική επιτροπή σεμιναρίου

Σπύρος Μπουντούρης  και Τάκης Τζαμαργιάς

οργανωτική επιτροπή σεμιναρίου

Σπύρος Μπουντούρης, Αργυρώ Πιοτογιαννάκη, Έλσα Θεμελή – Θεοδωρίδου, Μαριάνθη Νασιοπούλου, Κατερίνα Κανελλάκου, Σωτήρης Ριζάς, Βασίλης Στάθης και Γιάννα Θεάκου

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε :

τηλ. 24410 23025, 6974958683, What’s Up: 6977736548, 6984036309 και στο email: theatrokar@yahoo.gr  

Οργάνωση:

“ τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ζητά Επιστημονικούς Συνεργάτες
Επόμενο άρθρο Έκθεση καλλιτεχνών Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας