Ειδήσεις

6.000 μάσκες παρέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας


Την Τετάρτη 8/4/2020 ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας κατόπιν παραγγελίας παρέλαβε 6.000 μάσκες για την προστασία των μελών του Συλλόγου μας λόγω της πανδημίας από τον κορωνοϊό covid -19.

Συγκεκριμένα ο Ι.Σ. Καρδίτσας ενημέρωσε τους γιατρούς του νομού μας ότι υπάρχει δυνατότητα μαζικής παραγγελίας για την κάλυψη των αναγκών τους.
Οι συνάδελφοι ιατροί ιδιώτες και ιατροί του Δημοσίου, μας γνωστοποίησαν την ποσότητα που ήθελαν ο καθένας ξεχωριστά και ο ΙΣΚ σε συνεννόηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών παρήγγειλε την ποσότητα συνολικά.

Από την Τετάρτη οι συνάδελφοί μας άρχισαν να παραλαμβάνουν τις μάσκες τους και μέχρι την Πέμπτη 9/04/2020 θα τις έχουν παραλάβει όλοι.

Εκτός αυτού, τις επόμενες μέρες θα σταλεί και μια μικρότερη ποσότητα μασκών από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο που θα μείνει στον Σύλλογό μας, για να καλύψει έκτακτες ανάγκες των ιδιωτών ιατρών.

Ο συνδυασμός της προμήθειας των 6.000 μασκών, της έκτακτης ποσότητας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε συνδυασμό με την κάλυψη όλων των δομών υγείας του νομού μας, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, ΚΥ, ΤΟΜΥ, από την κρατική μέριμνα καθιστούν τους ιατρούς μας θωρακισμένους, έτοιμους να προστατεύσουν και να παρέχουν αμέριστα την ιατρική τους γνώση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις διοικήσεις της 5ης ΥΠΕ, του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, τους Διευθυντές των ΚΥ – ΤΟΜΥ και με τα μέλη του, ενημερώνει και παρεμβαίνει πάντα έχοντας σαν κριτήριο το δημόσιο καλό.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Ο νομός μας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο χωρίς κανένα βεβαιωμένο κρούσμα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων μας. Είναι αποτέλεσμα των αυστηρών μέτρων της πολιτείας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και συγχρόνως της τήρησης και εφαρμογής αυτών από τους πολίτες. Είναι οι συντονισμένες προσπάθειες των ανθρώπων στον τομέα της υγείας και τέλος είναι τα μέλη μας, οι γιατροί μας, που υπερβαίνουν εαυτόν, για να μας προστατεύουν. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τώρα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την κάλυψη των αναγκών των μελών του έχοντας πάντα ως γνώμονα την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Εν όψει της εορτής του Πάσχα το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας σας εύχεται Χρόνια Πολλά, καλό Πάσχα, και καλή Ανάσταση !!!

Τηρούμε τα μέτρα!

Προστατεύουμε τον εαυτό μας !

Προστατεύουμε το συνάνθρωπό μας!

Μένουμε σπίτι.!!!!

Προηγούμενο άρθρο Σοβαρές ζημιές στη γεφυροπλάστιγγα του Ξυνονερίου από άγνωστο δράστη
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση του Γ. Κωτσού στον ΕΛΓΑ για επίσπευση εκτιμήσεων ζημιών στο Ν. Καρδίτσας